Κεντρική σελίδα
   
 

τελευταία ενημέρωση 23-04-2014

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥς ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ !


26 ΜΑΙΟΥ 2014
ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΤΩΝ

Πέμπτη 10-04-2014
ώρα: 20.50

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής και η ΕΣΚΑ ανακοινώνουν, ότι την Δευτέρα 26 Μαϊου 2014 θα αρχίσει στα γραφεία του Συνδέσμου στις 17.00, Σχολή Κριτών.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της ΕΣΚΑ καθώς και στα του Συνδέσμου  κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 17.00 έως 19.00.
 Επίσης δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να αποστέλλονται συνημμένα και  με το  mail του Συνδέσμου skka@hol.gr .

Για το έντυπο της αίτησης πατήστε (εδώ)


ΦΕΤΟΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ
MESSINA MARE  ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 10-04-2014
ώρα: 20.40

Για φέτος διαλέξαμε Πελοπόννησο, προορισμός μας θα είναι το ξενοδοχείο messina mare που βρίσκεται στην Κυπαρισσία.
Η εκδρομή έχει προγραμματισθεί από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου 2014 και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι θα είναι για άλλη μια χρονιά ανεπανάληπτη.

Δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι τις 10-6-2014, στα γραφεία του Συνδέσμου. Υπεύθυνος εκδρομής είναι ο Τάσος Αναστασόπουλος. Επισημαίνουμε ότι οι θέσεις θα είναι, όπως πάντα λόγω μεγάλης ζήτησης περιορισμένες, αν αργήσετε.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Τρίτη 08-04-2014
ώρα: 15.40

Την Πέμπτη 3-4-2014 συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΚΚΑ ύστερα από την παραπομπή προς αυτό, από το Δ.Σ, της κριτή Αγγελικής Μπακαλάκη.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε ..................                                    
                                                                                         περισσότερα 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 07-04-2014
ώρα: 15.40

Σήμερα το πρωί η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Τάνια Μερίκα, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εργασίας  είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του γραφείου του υπουργού και κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με το θέμα του εργοσήμου.

Όπως όλα δείχνουν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, στις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει ειδική διάταξη που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο μας.

Για τον λόγο αυτό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Εργασίας που μέσω του γραφείου του, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας.


ΘΟΔΩΡΗ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ !! 

Τρίτη 01-04-2014
ώρα: 23.10

Θοδωρή σε περιμέναμε αλλά δεν ήρθες!!!
Δεν σε ξέχασε κανείς Θοδωρή, όλοι οι φίλοι σου ήμασταν εκεί στο γνώριμο στέκι σου αναζητώντας την παρουσία σου και δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ  το γέλιο σου, τα αστεία σου  και την αγάπη που μας χάριζες.

Αλήθεια ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω!!!

 


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ

Δευτέρα 31-03-2014
ώρα: 19.30

Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή που έστειλε ο Σύνδεσμος προς το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ , σχετικά με το εργόσημο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της λίγκας κ. Γ. Χαλαβατζάκη:

Κύριε Πρόεδρε,
Σας στέλνουμε τις θέσεις μας σχετικά με την πρόσφατη απόφασή σας να εντάξετε τα όργανα της διαιτησίας( σημειωτές – χρονομέτρες) στην διαδικασία του εργόσημου, αντί της μέχρι σήμερα απόδειξης επαγγελματικής δαπάνης (τίτλο κτήσης):

Με το άρθρο 6 του Νόμου 4225/2014 προστέθηκε υποπερίπτωση στην περίπτωση Δ΄ της παρ.1 του άρθρου 20 του Ν.3863/2010 δια της οποίας επεκτάθηκε η καταβολή της αμοιβής και η ασφάλιση μέσω εργοσήμου στους απασχολούμενους αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και συγκεκριμένα εντάχθηκε στην εφαρμογή του εργοσήμου, ως τρόπο καταβολής της αμοιβής και ασφάλισης και το απασχολούμενο προσωπικό από ΠΑΕ , ΚΑΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, κερδοσκοπικά ή μη, αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων στα γήπεδα παντός είδους αθλητικών αγώνων, αμειβόμενο με την ώρα , την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα. 

To άρθρο 20 του Ν.3863/2010 κατά την έναρξη της ισχύος του, αναφερόταν στο προσωπικό που απασχολείτο περιστασιακά στην οικία του εργοδότη, αμειβόμενο με την ώρα ή την ημέρα είτε σε έναν ή περισσότερους εργοδότες, ο δε σκοπός του Νόμου, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση αυτού ήταν να εντάξει στο εργόσημο του ΙΚΑ την αδήλωτη εργασία η οποία διέφευγε των ασφαλιστικών υποχρεώσεων τόσο από την πλευρά του εργοδότη όσο και από την πλευρά του εργαζόμενου. Με τροποποιήσεις του ως άνω άρθρου εντάχθηκαν στη διαδικασία του εργοσήμου και άλλα είδη εξαρτημένης εργασίας. 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η υποχρέωση ένταξης στη διαδικασία του εργοσήμου αφορά το συγκεκριμένο είδος εργασίας (εξαρτημένη) με όποια μορφή αυτή παρέχεται, περιστασιακή, ωριαία, ημερήσια σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα και βέβαια εξυπακούεται ότι θα πρέπει μεταξύ των συναλλασσόμενων να υφίσταται εργασιακή σχέση με τα στοιχεία της εξαρτημένης εργασίας (διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη για τον καθορισμό του χρόνου, τόπου και τρόπου παροχής της εργασίας, έλεγχος του εργοδότη κατά την παροχή της εργασίας κλπ).

Άλλωστε και το άρθρο 6 του Ν.4225/2014 ρητά ορίζει ότι οι διατάξεις του αφορούν στο προσωπικό που απασχολείται στις ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα ως προαναφέρθηκε κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και αμοίβεται με τους ανωτέρω τρόπους.

Η ένταξη λοιπόν στη διαδικασία του εργοσήμου δεν αφορά τους παρατηρητές, τους επόπτες, τους χρονομέτρες, τους σημειωτές και κάθε άλλο όργανο που ασκεί διαιτησία ή κρίση σε ομαδικό άθλημα διότι:

- Δεν υφίσταται κανενός είδους εργασιακή σχέση μεταξύ των ομάδων με όποια νομική μορφή αυτές λειτουργούν (Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία, σωματείο κλπ) και των ανωτέρω προσώπων διότι τα πρόσωπα αυτά ασκούν έργο διαιτησίας ή κρίσης στους επίσημους αγώνες του αντίστοιχου αθλήματος, επιβλέποντας και εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και δε νοείται να υπάρχει κανενός είδους εξάρτηση (εργασιακή ή άλλου είδους) με τις ομάδες διότι αυτό θα αναιρούσε το ρόλο και τη φύση των καθηκόντων τους, ιδιαίτερα δε θα έθετε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και αμεροληψία των προσώπων και των συγκροτούμενων από αυτά οργάνων.

-Τα χρήματα που καταβάλλονται στα πρόσωπα αυτά σε επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού, με τη διαδικασία που τηρείται έως σήμερα (απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης/ήδη σήμερα τίτλος κτήσης) καλύπτουν όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές υποχρεώσεις ενώ στο επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης όπως προαναφέρθηκε δεν είναι δυνατό να ενταχθούν στη διαδικασία εργοσήμου διότι σύμφωνα με τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τον ισχύοντα Κανονισμό του ΙΚΑ, στο συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα εντάσσεται μόνο η εξαρτημένη εργασία.

 Άλλωστε αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης της απόδειξης επαγγελματικής δαπάνης η οποία από 1-1-2014 έχει μετονομαστεί σε τίτλος κτήσης, η οποία χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις για συναλλαγές με φυσικά πρόσωπα, μη υπόχρεα σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων που παρέχουν υπηρεσίες περιστασιακά χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή έργου και δεν είναι υπόχρεα σε απεικόνιση συναλλαγών. 

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι και στις διευκρινιστικές οδηγίες που αναφέρονται στην εφαρμογή του ως άνω άρθρου( άρθρο 6 του νόμου 4225/14) γίνεται λόγος για το προσωπικό των ομάδων που εντάσσεται στο εργόσημο και ορίζεται ως τέτοιο το προσωπικό υποστήριξης της Γραμματείας Αγώνων (στατιστική υπηρεσία) ενώ εξαιρείται από τη διάταξη αυτή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των αγώνων, οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας κλπ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς καλαθοσφαίρισης, τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ (κεφάλαιο Δ) και το νόμο 2725/99( άρθρο 44 παράγραφος 13), οι σημειωτές και οι χρονομέτρες των αγώνων καλαθοσφαίρισης αποτελούν όργανα διαιτησίας (βοηθούς διαιτητών). 

Με δεδομένο ότι, τα πρόσωπα που συμμετέχουν ως βοηθοί διαιτητών (οι σημειωτές και χρονομέτρες) και συγκροτούν το όργανο της Γραμματείας των αγώνων καλαθοσφαίρισης , δεν αποτελούν προσωπικό των αγωνιζόμενων ομάδων αλλά ανεξάρτητο όργανο και ως εκ τούτου είναι καταφανές ότι εξαιρούνται ευθέως από τη διαδικασία του εργοσήμου, κάτι το οποίο όπως προεκτέθηκε είναι σύμφωνο με το γράμμα, το πνεύμα και το σκοπό νομοθέτησης των συγκεκριμένων διατάξεων.

                                                  Για το Δ.Σ
                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ


ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Κυριακή 30-03-2014
ώρα: 23.20

Με μια λάθος ερμηνεία του νόμου 4225/14  άρθρο 6, ο ΕΣΑΚΕ αντικαθιστά την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης (σημερινό τίτλο κτήσης) με το εργόσημο και επιβάλει αυτόν τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα στα σωματεία μέλη του.

Επειδή η θέση αυτή του ΕΣΑΚΕ έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τον αθλητικό νόμο 2725/99 αρ.44 παράγραφο 13, όσο και με τον κανονισμό της ΕΟΚ (κανονισμός διαιτησίας κεφάλαιο Δ), είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε διεκδικώντας το αυτονόητο.

Για το λόγο αυτό, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε αφενός τον ρόλο και το έργο μας, - έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται τόσο στον κανονισμό της FIBA, όσο και στον κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης- αφετέρου το σύνολο σχεδόν των μελών μας που πλήττονται από αυτή την ερμηνεία – απόφαση .


ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΧΡΗΣΤΟ

Σάββατο 29-03-2014
ώρα: 10.50

Έτσι ξαφνικά το πρωί της Παρασκευής έφυγε για το ταξίδι του στην αιωνιότητα ο λατρεμένος πατέρας του Πάρη Λάζαρη.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να ελέγξεις τα συναισθήματά  σου όταν χάνεται ένας γονιός. Νοιώθουμε τον πόνο σου και μοιραζόμαστε την απέραντη θλίψη σου σε τούτη την απώλεια.

Πάρη, οι κριτές της Αττικής,  που μαζί τους μοιράζεσαι χαρές και λύπες, θα είναι εκεί την Δευτέρα 31.3.2014 στις 15.30 στο νεκροταφείο στον Κόκκινο Μύλο για να αποχαιρετήσουν τον γλυκό και ταλαιπωρημένο  πατερούλη.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ

Τρίτη 20-03-2014
ώρα: 13.40

Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 στις 8 το βράδυ είναι το ραντεβού μας με τον Θοδωρή στο στέκι του:

Ταβέρνα «Ο Ηπειρώτης» Αγ. Κωνσταντίνου 18 Μεταμόρφωση Αττικής.

Όλα τα χρόνια που ήταν στην παρέα μας, μας χάρισε απλόχερα την αγάπη του , την καλοσύνη του ,την φιλία του, την ψυχή του. Όλη του την ζωή την αφιέρωσε στο μπάσκετ που λάτρεψε, στους κριτές και τους διαιτητές ,που μαζί τους έζησε το όνειρο, έτσι όπως αυτός το ήθελε.

Εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτόν είναι , να μαζευτούμε στο στέκι του ρεφενέ, να ποιούμε για εκείνον, να θυμηθούμε τα όσα ζήσαμε και έτσι να κάνουμε το δικό μας μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον χαμό του.

Οι συμμετοχές μέχρι την Πέμπτη 27/3.


ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πέμπτη 20-03-2014
ώρα: 18.40

Για μία ακόμα φορά οι κριτές της Αττικής επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και προστάτεψαν τα του οίκου τους με μια ηχηρότατη πλειοψηφία που αγγίζει το 90% επί συνόλου των ψηφισάντων.

Με 72 ναι, 4 όχι και 4 λευκά ,σε σύνολο 80 παρευρισκομένων μελών, ψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ του Συνδέσμου μας για την αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής των μελών.

Το διοικητικό συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη του που κατανόησαν την ανάγκη της επιβεβλημένης αναπροσαρμογής αφενός, προκειμένου ο Σύνδεσμος να είναι βιώσιμος, αφετέρου ότι δέχθηκαν την οικονομική επιβάρυνση, για να είναι δικαιότερος και ισομερής ο τρόπος υπολογισμού των οικονομικών υποχρεώσεων όλων των μελών.

Τέτοιες αποφάσεις, με αυτές τις πλειοψηφίες αναδεικνύουν την ενότητα, την αλληλεγγύη, την συναδελφικότητα , μα πάνω από όλα στέλνουν το μήνυμα μιας δυναμικής παρουσίας, που δείχνει ότι δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

Συνάδελφοι, είναι βέβαιο ότι, τέτοιες ενέργειες , τέτοιες συλλογικές αποφάσεις μας κάνουν πιο δυνατούς. 


ΑΞΙΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ 

Τετάρτη 19-03-2014
ώρα: 20.50


Την Κυριακή στις 16-3-2014 στο γήπεδο της Νέας Μάκρης,  είχε δύο αγώνες. Έναν στις 11.00 ανάμεσα στις ομάδες της νέας Μάκρης και της Ραφήνας (παμπαίδες) και έναν στις 12.30 με τις ίδιες ομάδες αλλά τους εφήβους. Για τον  πρώτο αγώνα ήτα ορισμένοι οι κριτές Σιφναίος Θεόδωρος και Λάζαρης Παρασκευάς, ενώ στον δεύτερο αγώνα θα παρέμενε ο Θ. Σιφναίος.
Προς το τέλος του πρώτου αγώνα, ό συνάδελφος Σιφναίος ένοιωσε πόνους στο νεφρό του, που εξελίχθηκαν σε κολικό του νεφρού. Παρόλα αυτά με το τέλος του αγώνα και αφού ενημέρωσε του παράγοντες ότι θα ερχόταν έγκαιρα για τον δεύτερο αγώνα, έφυγε και πήγε στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου αφού του χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή, επέστρεψε στο γήπεδο για να μην χαθεί το παιχνίδι. Για την ιστορία ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε στις 12.45.

Ο συνάδελφος Σιφναίος είναι άξιος συγχαρητηρίων για την πράξη αυτή και ο Σύνδεσμος τον  ευχαριστεί θερμά.

Η ενέργεια αυτή του Συναδέλφου υπενθυμίζει σε όσους το ξεχνούν, ότι οι κριτές της Αττικής από την ύπαρξη τους έως σήμερα στηρίζουν και  δεν θα σταματήσουν να στηρίζουν και στο μέλλον τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την υποδομή της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Κυριακή 09-03-2014
ώρα: 20.45

Έγινε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο του Θοδωρή.

Ήταν όλοι εκεί, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, οι φίλες του και βέβαια όλοι οι αγαπημένοι του συνάδελφοι κριτές.

Δύσκολες στιγμές και μεγάλη συγκίνηση.
Ο Θοδωρής μας λείπει  και δύσκολα αυτό το συναίσθημα μπορεί να χαθεί.

Άλλωστε εμείς οι κριτές δεν ξέρουμε αν θέλουμε να ζούμε, δίχως να νοιώθουμε καθημερινά την απουσία του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους διαιτητές κ. Σκαλτσή και Κοτσώνη Ν. που τίμησαν με την παρουσία τους τον Θοδωρή.


ΤΕΣΣΕΡΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Πέμπτη  21-02-2014
ώρα: 18.15

Πόσο μικρός μπορείς να είσαι τελικά;
Πόσο λίγος ακόμα μπορείς να μας δείξεις ότι είσαι;

Δεν έμαθες από τα λάθη σου; Πάλι τα ίδια καμώματα κάνεις; 

Εκτός και αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εμένα.
Γιατί κάθε φορά που χάνεις την μπάλα έχουμε, εξαγγελίες, αναγγελίες, καταγγελίες, παραμύθια, κινδυνολογίες και  όρεξη να έχουμε να σε καμαρώνουμε!!!

Σταμάτα τις κορόνες, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να βραχνιάσεις , πίστεψέ με.

Ξέρεις, η ευθύνη μιας διοίκησης δεν κρίνετε πάντα από την αρχή του, ένα και ένα κάνουν δύο, στην πράξη μπορεί να κάνουν τρία και τέσσερα ακόμα.
Μην κλέβεις τα όνειρα των άλλων, κάνε δικά σου για να μπορείς να τα ζήσεις, να τα χαρείς. Τα ξένα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες για σένα. Μην πουλάς ψεύτικες ελπίδες, ψεύτικες υποσχέσεις για να καλύψεις τις αδυναμίες σου.

Τι σου λέω όμως τώρα ε...;

Όταν υπηρετείς για χρόνια την αρχή του διαίρει και βασίλευε πως μπορείς αλήθεια να καταλάβεις τις αξίες εκείνες που καθορίζουν καθαρές διαδρομές, διάφανες συνεργασίες , ανιδιοτελείς και ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις;

Αλλά είπαμε, εσύ απολαμβάνεις τον αέρα της κορυφής.

Θυμάσαι ; 
« ….. στις ψηλές κορφές ανεβαίνουν οι αετοί ή τα ερπετά….»
Αετοί !! Πουλιά περήφανα , δυναμικά και αγέρωχα!!
Πραγματικοί κυρίαρχοι της κορυφής!!!
Δεν φοβούνται, δεν δειλιάζουν!!
Έχουν καθάριο βλέμμα!! Έχουν σιγουριά, αυτοπεποίθηση!! Έχουν επιβλητική παρουσία!!

Λυπάμαι, ούτε τώρα μου μοιάζεις αετός.

Σου το έγραψα 16.2.2010  και  μετά, με πήρες τηλέφωνο, μου είπες ότι ήταν λάθος σου, μου ζήτησες συγγνώμη, μου ζήτησες συνεργασία και όχι μόνο, με ενημέρωνες ..... θέλεις να συνεχίσω….;

Όχι, δεν θα το κάνω, προτιμώ να σε αφήσω να εξευτελιστείς μόνος σου. Απ’ ότι φαίνεται είναι μια παλιά σου συνήθεια, μην σου την αλλάξω.

Στο είπα και τότε στο λέω και τώρα, οι κορυφές δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα. Δεν μπορείς να τις κατακτήσεις αν δεν έχεις την δυνατότητα να αφουγκραστείς τις ανάγκες τους, αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς στους δικούς τους ρυθμούς, αν δεν τις αντιμετωπίσεις με γενναιοδωρία και αγάπη, αν δεν έχεις το ζεστό ανθρώπινο λόγο, αν δεν έχεις σεβασμό στον διπλανό σου.

Θα σε ρίξουν στα γκρέμια και θα πονέσεις.

Ξέρω ότι χρησιμοποιώ λέξεις άγνωστες στο δικό σου λεξιλόγιο, γνωρίζω καλά ότι αναφέρομε σε ενέργειες και πράξεις άγνωστες και ανύπαρκτες στην δική σου ετερόφωτη πορεία.

Όμως είναι ανάγκη να σου πω με έμφαση:

President Νιόνιο η σιωπή είναι χρυσός!!

President Νιόνιο η ντομπροσύνη είναι μαγκιά!!

President Νιόνιο είναι αρετή η ανιδιοτέλεια!!

President Νιόνιο η καθαρότητα της ψυχής είναι πολιτισμός!!

President Νιόνιο ο αθλητισμός είναι μεράκι!!

President Νιόνιο ο σεβασμός στον διπλανό σου είναι τρόπος ζωής!!

President Νιόνιο ο σεβασμός στον εαυτό σου είναι αυτοσκοπός!!

Τι κρίμα αλήθεια που δεν έχεις κάτι απ’ όλα τούτα.
Λυπάμαι ειλικρινά!!
                                                                        Τάνια Μερίκα
 


                    Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ "ΠΑΡΛΑ" 

Τετάρτη  29-01-2014
ώρα: 18.15

Όταν στον χώρο μας λες ευγενής, στην σκέψη σου έρχεται ο Θοδωρής.
Όταν ψάχνεις να βρεις ποιος περίμενε μία ώρα και 30’ για να μη χαθεί ένα παιχνίδι κορασίδων στα Καλύβια, στο νου σου έρχεται ο Θοδωρής.
Όταν δεν θυμάσαι το σκορ σε αγώνα που έγινε στην Νέα Μάκρη πριν από δύο εβδομάδες για το πρωτάθλημα των παίδων, σου λένε, «πάρε τον Θοδωρή».
όταν θέλεις να χαρακτηρίσεις κάποιον καλόκαρδο και καλοκάγαθο , τότε λες «αυτός είναι σαν τον Παρλά» και τέλος όταν σου πούνε ότι μετά τον αγώνα πήγαν για φαγητό και έφαγαν προβατίνα, ε.. τότε ρωτάς ,«που σας πήγε ο Παρλά;»

Θοδωρή ……. και τώρα τι κάνουμε ρε ξεροκέφαλε;
Πως θα καλύψουμε το δικό σου κενό;

Λένε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, εμείς όμως όσο και αν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε με αυτό, λέμε ότι ο Θοδωρής θα μας λείψει!

Θα λείψει η καλοσύνη του , η ανιδιοτέλεια, η αγάπη του για τα πρωταθλήματα στους μικρούς , στο φυτώριο του Αττικού μπάσκετ, θα λείψει η αθώα ψυχή του, θα λείψει το καθαρό του βλέμμα, θα λείψει η χαρισματική φιγούρα που στην καρδιά της υπήρχε μόνο αγάπη για όλους.

40 ολόκληρα χρόνια όργωνε τα γήπεδα και τις αλάνες προσφέροντας αγάπη στους λιλιπούτειους του αθλήματος.

40 χρόνια μεράκι , πάθος, αφοσίωση στο άθλημα που λάτρεψε.

 «Δεν με νοιάζει να με τιμωρήσετε, μόνο την ΕΣΚΑ μη μου κόψετε» έλεγε και ξανάλεγε.

Περήφανος και μοναχικός, ρομαντικός και ευθύς στις σχέσεις του με τους γύρο του. Όταν κατάλαβε ότι τα περιθώρια στένεψαν γι’ αυτόν, σιωπηλά και γενναία απομακρύνθηκε. Μάταια τον έψαχναν όλοι γνωστοί και φίλοι.
 Ο Θοδωρής ξεκίναγε για το μεγάλο ταξίδι, για το ταξίδι εκείνο που δεν έχει επιστροφή. Ένα ταξίδι που ήξερε καλά ότι θα το κάνει μόνος.
Έκλεισε τα τηλέφωνα, αρνήθηκε τα λουλούδια που του στείλαμε για περαστικά, έφυγε από το σπίτι του στέλνοντας το τελευταίο βουβό μήνυμα, ένα μήνυμα που το τύλιγε η απόλυτη σιωπή:

…….Θέλω να με θυμόμαστε υγιή ,όρθιο ή καθιστό στο τραπέζι της γραμματείας, χαμογελαστό και ξέγνοιαστο. Χωρίς σκοτούρες και προβλήματα , χωρίς να χρειαστεί να με λυπηθείτε, χωρίς να καταλάβετε ότι φεύγω…….

Εντάξει Θοδωρή…. Καλό ταξίδι !!!

Θα είσαι πάντα στα τραγούδια μας, στις παρέες μας, στις εκδρομές μας, στο τραπέζι της Γραμματείας σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, μα πάνω από όλα θα είσαι ΠΑΝΤΑ στην καρδιά μας.


ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 

Σάββατο  25-01-2014
ώρα: 20.15

 

Συνεχίζοντας το ταξίδι στο όνειρο καταφέραμε να ζήσουμε μια μαγευτική βραδιά σε μια μουσική σκηνή που θαρρούμε πως είναι μοναδική στην Αθήνα.

Με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, με τις θύμισες του καθενός από εμάς να συντροφεύουν την βραδιά μας, με την χαρά και την νοσταλγία στο βλέμμα και με παρέα όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, δώσαμε το δικό μας στίγμα στην διασκέδαση. 

Τι και αν δεν καταφέραμε να γεμίσουμε το ταμείο του Συνδέσμου, γεμίσαμε τις καρδιές μας, με αγάπη, μουσική και διασκέδαση.

Μια από τις ομορφότερες βραδιές στην μικρή μας ιστορία.


Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΚΚΑ 2014
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
ΧΑΡΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κυριακή 12-01-2014
ώρα: 19.15

Για ακόμα μια χρονιά, μέσα σε ένα χώρο πολιτισμού, μέσα στην ζεστή αγκαλιά της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά και τις φιλόξενες εγκαταστάσεις της, ο Σύνδεσμός Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής υποδέχθηκε με την εκδήλωσή του, το ερχομό του νέου έτους.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το σύνολο του Αθηναϊκού μπάσκετ και πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου.
Και αυτή την χρονιά η εκδήλωση της υποδοχής του νέου χρόνου, φιλοδοξούσε να είναι κάτι διαφορετικό από τις καθιερωμένες αυτής της μορφής εκδηλώσεις.
Γι αυτό και ήταν αφιερωμένη και πάλι τον 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ με πρόθεση να είναι το σημείο συνάντησης του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.
Για τον αθλητισμό παρών ήταν το αγαπημένο μας άθλημα η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ και ειδικά το Αθηναϊκό μπάσκετ και για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, καλεσμένος ήταν ο αγαπημένος μας ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ. 

Η εκδήλωση άρχισε με την Πρόεδρο Τάνια Μερίκα να προσφωνεί τους καλεσμένους φίλους του Συνδέσμου.
Από την ΕΣΚΑ ήταν ο Πρόεδρος  ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ο Γ. Γραμματέας  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, οι Αντιπρόεδροι 
ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΠΕΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ και σύσσωμο  το Δ.Σ ,από την ΕΟΚ  ο Β' Αντιπρόεδρος ΓΟΛΕΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 
και ο  Ειδικός Γραμματέας ΚΟΥΛΟΣΟΥΣΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ από την ΟΔΚΕ, ο Πρόεδρος ΚΑΦΦΕΣ ΗΛΙΑΣ και ο Γ.Γραμματέας ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ, από την ΚΕΔ-ΕΟΚ, οι ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΛΑΝΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΟΥΚΑΣ, από την ΚΕΔ - ΕΣΚΑ ο κ. Τάκης Άκελ,  από τον ΣΕΔΚΑ ο Πρόεδρος ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο Γ. Γραμματέας ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ, ο  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ο  ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΦΤΙΚΗΣ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΤΗΣ, από τον Σύνδεσμο Κριτών Κρήτης ο Πρόεδρος  ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ και η Γ. Γραμματέας ΝΙΚΗ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ, από τον Σύνδεσμο Κριτών  Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ο Πρόεδρος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και μέλη του Δ.Σ, από τον Σύνδεσμο Κριτών Θεσσαλίας η Γ. Γραμματέας ΣΕΒΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Μαγνησίας η Γ. Γραμματέας ΓΙΟΥΛΑ ΜΟΡΦΗ, από τον Σύνδεσμο των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών ο πρόεδρος ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΟΛΟΣ, ο Γ. Γραμματέας ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΕΚΑΚΗΣ και ο Β' Αντιπρόεδρος  ΤΑΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ , τέλος την εκκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  και οι διαιτητές ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΣ ΣΩΜΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΗΛΟΪΔΗΣ, ΜΠΟΡΜΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΑΧΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

Ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Συνδέσμου Τάνιας Μερίκα.

Για μία ακόμα χρονιά βρισκόμαστε στο φιλόξενο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά που τόσο πρόθυμα μας παραχώρησε η διοίκηση της Σχολής. Είναι αλήθεια ότι σπάνια συναντάς τόση ευγένεια και τόση προσφορά συσσωρευμένη. Για τον λόγο αυτό νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά:
Τον Γενικό Διευθυντή  της Σχολής  Κύριο Λουίξ που είναι μαζί μας, την Κυρία Μαρία Χατζηκωνσταντίνου Διευθύντρια του Γυμνασίου, την  κυρία Πολυμεροπούλου Ζωή διευθύντρια Λυκείου,που έκανε τις επιθυμίες μας πράξη, τον Κύριο Μανώλη Αλισαβάκη καθηγητή της Σχολής που βοήθησε με τις γνώσεις του την δική μας προσπάθεια και μεταδίδει ζωντανά από το κανάλι της Σχολής στο διαδίκτυο την εκδήλωσή μας, την δική μας Μαρία Τριανταφύλλου διότι χωρίς αυτή δεν θα είμαστε σε αυτόν το χώρο και
βέβαια την Ευανθία που μας έκανε όλα τα χατίρια προκειμένου να  στηθεί όπως εμείς θέλαμε  η σημερινής γιορτή.

Στο ξεκίνημα της σημερινής μας εκδήλωσης αποτελεί υποχρέωση για  εμάς και εσωτερική ανάγκη να θυμηθούμε δύο δικούς μας ανθρώπους που έδιναν το παρών σε τούτη την εκδήλωση κάθε χρόνο με αγάπη και χαμόγελο. Δύο εξαιρετικούς φίλους που έφυγαν τόσο ξαφνικά και τόσο γρήγορα από κοντά μας.
Σας καλώ να θυμηθούμε τον Χρήστο Τζαμάλη τον λατρεμένο σύζυγο της Ελένης Φουντουκίδου και την Στέλλα Βιδάλη την γλυκιά και αγαπημένη σύζυγο του Θόδωρου Βιδάλη,
Σας καλώ επίσης να θυμηθούμε τον
ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ και τον  ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ  μέλη και αυτοί της μπασκετικής οικογένειας.

Ένας ακόμη  χρόνος αθλητικής ζωής, ένας χρόνος μπασκετικής συνύπαρξης, ένας χρόνος γεμάτος από το δικό μας μεράκι, την δική μας προσπάθεια για την καλύτερη παρουσία  μας στους ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους των γηπέδων.  

Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από ανεπιθύμητες αλλαγές, που χαρακτηρίστηκε από δυναμική ενότητα και που επιβεβαίωσε με την καθολική σας παρουσία, την αποδοχή της συνέπειας στις αρχές και τις αξίες που χρόνια υπηρετούμε.

Κρατάμε  τις συνεργασίες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό, συνέπεια, εμπιστοσύνη, αναγνώριση και βέβαια συλλογικότητα. ΕΟΚ,  ΚΕΔ-ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΕΣΚΑ, ΟΔΚΕ, ΣΕΔΚΑ, μια σχέση διαχρονικής και σταδιακά αυξανόμενης εμπιστοσύνης, αναγνώρισης και σεβασμού. Μια σχέση ειρηνικής συνύπαρξης που είμαστε αποφασισμένοι να την κρατήσουμε στο πιο ψηλό επίπεδο.

Ο χρόνος που πέρασε άφησε πίσω του χαρές, έντονες λύπες, απογοήτευση,  άφησε προβληματισμό για την νέα χρονιά στο αγωνιστικό της κομμάτι, άφησε όμως και μια παρακαταθήκη σημαντική για όλους μας.
Μας άφησε την αδιαμφισβήτητη ενότητα, την πάνω από όλους και από όλα εσωτερική προάσπιση του ρόλου και του έργου μας. Την δυναμική παρουσία μας στα μπασκετικά δρώμενα.

 Έτσι μας βρίσκει η νέα χρονιά.
 Ενωμένους και δυνατούς!!! Συσπειρωμένους όσο ποτέ και αποφασισμένους να κρατήσουμε αυτή την κατάκτηση!!!!!

Αυτή την νέα χρονιά επιλέξαμε να την υποδεχθούμε εδώ μαζί σας, με κέφι,  με χαμόγελο, με τραγούδι και με όλη την ομορφιά μιας δυναμικής συνύπαρξης του πολιτισμού, που για ακόμα μία χρονιά ενώνει τον αθλητισμό με την υποκριτική τέχνη στην δική μας γιορτή.

Για ακόμα μια χρονιά επιλέξαμε να δώσουμε το στίγμα του πολιτισμού μέσα από το δικό μας κομμάτι. Διότι είναι πεποίθησή μας ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δύο έννοιες ταυτόσημες και δεν μπορούν να λειτουργήσουν μεμονωμένα.

Έτσι εμείς έχουμε σήμερα μαζί μας τον Κώστα Βουτσά και λέμε να πάμε μαζί του μια βόλτα.

Ελάτε να ξεδιπλώσουμε μαζί το όνειρο που ενώνει την μαγεία των γηπέδων με την φινέτσα της 7ης τέχνης. Δεν είναι σχήμα οξύμωρο , είναι απλά αυτό που με μια λέξη το λέμε ζωή. 
Ελάτε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να ξανασυστηθούμε με ένα ζωντανό θρύλο, με μια γνώριμη και αγαπημένη φιγούρα του  Ελληνικού κινηματογράφου, με τον αιώνιο έφηβο, με αυτόν που αν τον εντάξουμε στην  δική μας κατηγορία , θα λέγαμε ότι είναι ο τριποντάκιας της ατάκας ,ο βετεράνος της διασκέδασης με
ονοματεπώνυμο.
Θα λέγαμε ότι είναι εκείνος που μοίρασε και συνεχίζει να μοιράζει τις περισσότερες assist στην Ελληνική σκηνή.

Ο χώρος του μπάσκετ και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι οι κριτές στο μπάσκετ της Αττικής  αγαπητέ κύριε Βουτσά, που σήμερα επιλέξατε να είσαστε μαζί μας, πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι μεράκι , είναι τρόπος ζωής. Πιστεύουμε ακόμη, ότι και η τέχνη είναι μεράκι,  είναι και αυτή τρόπος ζωής.

Εκείνοι λοιπόν που υπηρετούν με μεράκι αυτά τα δύο είδη πολιτισμού, δεν μπορεί να μην έχουν κοινά σημεία, κοινές αφετηρίες , κοινές συνισταμένες, κοινές διαδρομές

Πριν την απονομή μιας μάσκας του φιλοσόφου στολισμένη με κλωνάρια ελιάς, έργο που φιλοτέχνησε για το "Φλύας Μέλαθρον" ο Σόλων Ευαγγέλου, στον Κώστα Βουτσά, παρουσιάστηκαν δύο video από την προσωπική και καλλιτεχνική διαδρομή του.
Ακολούθησε ένας ολιγόλεπτος χαιρετισμός του Κώστα Βουτσά.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές των μεταλλίων στους κριτές που είχαν κλείσει τριάντα και είκοσι χρόνια προσφοράς στον Σύνδεσμό,

κατά την διάρκεια των απονομών  χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ κ. Δημήτρης Μπασούρης, το μέλος της ΚΕΔ-ΕΟΚ κ. Νίκος Ζαβλανός, ο Β' Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ κ. ο Αριστείδης Γολέμης, ο Πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές, ο Πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ κ. Νίκος Παπαδημητρίου, το Μέλος της ΚΕΔ - ΕΟΚ κ. Κώστας Κορομηλάς και ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΚ κ. Κουλοσούσας Σωτήρης

 

Επίσης στην κλήρωση που έγινε για τον τυχερό κριτή της χρονιάς το φλουρί κέρδισε για ακόμα μια φορά ο συνάδελφος Σπύρος Σπυρλιδάκης
Ο συνάδελφος  Γιώργος Χούντας που για πολλοστή φορά συμβάλλει στην οργάνωση της πίτας και είχε κατά σύμπτωση σήμερα τα γενέθλιά του, έσβησε το κεράκι της τούρτας που με αγάπη του πρόσφερε ο Σύνδεσμος.

Η εκδήλωσε τελείωσε με το κόψιμο της πίτας από την Πρόεδρο Τάνια Μερίκα και την καθιερωμένη δεξίωση.


ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ..... 

Κυριακή 24-11-2013
ώρα: 11.15

Είμαστε λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές που ανέδειξαν την νέα διοίκηση του Συνδέσμου σε όλα τα επίπεδα και νοιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε, τόσο για την συμμετοχή σας όσο και για την εμπιστοσύνη σας.

Αυτές οι εκλογές μας επιβεβαίωσαν με έναν απίστευτα εκκωφαντικό θόρυβο ότι, ο χώρος στην συντριπτική του πλειοψηφία έχει δυνατά αντανακλαστικά και υψηλό αίσθημα ευθύνης για όσα συμβαίνουν γύρο του.

Μας χάρισαν απλόχερα μηνύματα αισιοδοξίας.
Μας υποχρέωσαν να συνεχίσουμε την πορεία μας με μόνο στόχο την συνεχή άνοδο του χώρου και βέβαια μας ανάγκασαν να μην σκεφτούμε ποτέ να εφησυχάσουμε.

Συνάδελφοι, πήραμε το μήνυμα σας και σας στέλνουμε το δικό μας:

Θα είμαστε πάντα εδώ για να υπερασπιστούμε την  θέση των κριτών, στην μεγάλη μπασκετική οικογένεια.
Θα είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε την ενότητα του χώρου.
Θα είμαστε εδώ για να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τους κριτές της Αττικής, εκεί ακριβώς που τους αξίζει. 

Με σεβασμό, μεράκι και πίστη στις αρχές και τις αξίες, που χρόνια τώρα υπηρετούμε και με εσάς δίπλα μας, θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι. 
                                                                     Σας ευχαριστούμε
                                                                               Το Δ .Σ 


ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΣΚΚΑ 

Τρίτη 19-11-2013
ώρα: 20.45

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 19-11-2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΝΙΑ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ                                   ΤΡΙΧΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ     ΠΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΗ                                      ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
                                                ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 
ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Κυριακή 17-11-2013
ώρα: 11.35

ΕΚΛΟΓΕΣ – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σήμερα την 17η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στα γραφεία του Συνδέσμου , έγιναν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής για την εκλογή οργάνων της Διοίκησης. Κατά τις αρχαιρεσίες :

ΨΗΦΙΣΑΝ : 151
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 141
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 8
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 2

Η τελική κατάταξη των υποψηφίων που εκλέγονται και των αναπληρωματικών είναι η παρακάτω:

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Θεοδοσάκης Σταμάτιος

109

Μερίκα Αναστασία (Τάνια)

100

Αναστασόπουλος Αναστάσιος

97

Δημητρακόπουλος Αντώνιος

84

Διονυσιάδης Δημήτριος

79

Καλκάνη Μαρία

75

Σαμοίλης Αναστάσιος

68

Τρίχας Απόστολος

60

Πατακός Γεώργιος

49

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Πλεσιώτης Γεώργιος

45

Βακαλούδης Χρήστος

43

Δαλιάνη Παναϊτσα

39

Καλαντζής Δημήτριος

36

Σταυρουλάκης Νικόλαος

30

Σιδηρόπουλος Ιορδάνης

29

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Πίττας Σταμάτιος

97

Τριανταφύλλου Μαρία

82

Φουντή Μαρία

74

Σκιαδάς Ηρακλής

73

Φουντουκίδου Ελένη

65

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ιατρού Δημήτριος

89

Μπούκας Γεώργιος

85

Αναγνώστου Γεώργιος

67

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Βάγγερ Πωλίνα 89
Σπυρλιδάκη Γεωργία 70
Μπαλτάσης Θεόδωρος 70
Αποστολόπουλος Χρήστος 61
Παπαδόπουλος Μιλτιάδης 55
Καλιαρντάς Παναγιώτης 54

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Βούρος Ευστάθιος 46
Καρατζένης Αθανάσιος 38

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΙΖΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Α' ΜΕΛΟΣ                                      Β' ΜΕΛΟΣ
       ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ             ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!

Παρασκευή 18-10-2013
ώρα: 20.15

Δεν θυμάμαι να διαπραγματευτήκαμε ποτέ την ενότητα του χώρου.

Δεν θυμάμαι καμία στιγμή που να χρειάστηκε να αλλοιώσουμε τους στόχους μας. 

Δεν θυμάμαι να υπήρξε καμία δύναμη που να κατάφερε να διασπάσει αυτό το συμπαγές κομμάτι που όλοι μαζί κτίσαμε λιθαράκι- λιθαράκι.

Χρόνια τώρα δίνουμε μαθήματα, εντιμότητας, ακεραιότητας και σωστής αντιμετώπισης του λόγου υπάρξεώς μας. Όλοι ξέρουν ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

Δεν φιλοδοξούμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, ούτε να αποκτήσουμε τις ιδιότητες του νάρκισσου. Υπάρχουν όμως στιγμές που νοιώθουμε περήφανοι για τις επιλογές μας και ελεύθεροι από τις πάσης λογής δεσμεύσεις  και αυτό είναι ανάγκη και να το πούμε και να το γράψουμε . Ακόμα μπορούμε και να το φωνάξουμε αν χρειαστεί. 

Γιατί πάνω από όλους και πάνω από όλα, εμείς και το μπάσκετ σε πείσμα των καιρών θα παραμείνουμε ενωμένοι!!!

Έτσι, καταφέραμε να κρατηθούμε και τώρα, με εμφανή βέβαια τα σημάδια από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα (πάνω και κάτω από την μέση).

Η Euroleague, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων και μετά από τα τόσα χρόνια λειτουργίας της, κατάλαβε ότι οι κριτές στην Αττική είναι υπεράριθμοι και υποχρέωσε ένα σημαντικό κομμάτι αυτών σε διαθεσιμότητα. Ξεχνώντας γρήγορα την προσφορά τους. 
Καταφέραμε να διατηρήσουμε την παρουσία και των 38 κριτών διεθνών αγώνων την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, αγνοώντας το αίτημα που τέθηκε κατά την διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών.
Δυστυχώς σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε μια σκληρή πραγματικότητα.

Η ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα στον δικό μας χώρο ευθύνης, αντιμετωπίζει πρόβλημα τιμωρίας αν δεν ακολουθήσει τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής.
Αν μέναμε στην αρχική μας θέση θα βάζαμε σε κίνδυνο αυτήν την ομάδα που απειλείται πλέον με πρόστιμο και μηδενισμό από το εν λόγο πρωτάθλημα.


Οι επιλογές μας περιορισμένες, ο χρόνος αντίδρασης ανύπαρκτος.
Οι στόχοι δύο. Το καλύτερο για την ομάδα, το καλύτερο για τους κριτές. Η λύση δυστυχώς μία.

 Να δεχθούμε τον περιορισμό των κριτών για τους αγώνες της Εuroleague ώστε να μην βάλουμε σε περιπέτειες την ομάδα και το άθλημα, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα των κριτών.

Σε έκτακτη συνάντηση στα γραφεία μας, αφού ενημερώθηκαν οι κριτές που επί σειρά ετών (από την ίδρυσή της έως σήμερα) προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Euroleague, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ότι δεν τους χρειάζεται όλους, συζητήσαμε τους τρόπους αντιμετώπισης της νέας τάξης πραγμάτων.

Η απόφαση ήταν δύσκολη, οι κριτές σύρθηκαν σε μια λύση που κανένας δεν ήθελε. Υποχρεώθηκαν να επιλέξουν λύσεις που δεν ήταν ευχάριστες για αυτούς. Ένοιωσαν ότι με τις επιλογές τους πιθανόν να έθεταν σε κίνδυνο την ενότητα του χώρου. 

Παρόλα αυτά πήραν μια γενναία απόφαση που δείχνει το υψηλό επίπεδο ευθύνης τους.

Με δεδομένη την μη συμμετοχή του προεδρείου στους αγώνες της Εuroleague -  όπως άλλωστε ήταν φυσικό - διαμορφώθηκε λίστα των 15 κριτών (τόσους ζήτησαν) που θα χρησιμοποιηθούν προς το παρόν στο εν λόγο πρωτάθλημα.
Είναι δε αυτονόητο ότι η συμμετοχή των 15 στα Εθνικά Πρωταθλήματα και το Πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ θα είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ και όλους τους κριτές διεθνών αγώνων για την εξαιρετική θέση που κράτησαν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον χώρο.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την στροφή της μπασκετικής μας διαδρομής και βέβαια να τονίσω ότι δεν είμαστε απροστάτευτοι.


Οι κανόνες που διέπουν τον χώρο μας δεν μπορούν ούτε να αλλάξουν, ούτε να αλλοιωθούν από ενέργειες και πράξεις που δεν πείθουν κανένα για τον λόγο ύπαρξής τους.

Για τον λόγο αυτό, οι κριτές της Αττικής δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την ιδιωτικοποίηση του αθλήματος πολύ δε περισσότερο την δική τους. 

                                                                                      Τάνια Μερίκα


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟ

Τετάρτη 09-10-2013
ώρα: 12.40

Ο Γιώργος Αμερικάνος ένας γνήσιος εκπρόσωπος της πιο ρομαντικής εποχής του ελληνικού μπάσκετ, ένας θεός του μπάσκετ, αποχαιρέτισε τα εγκόσμια - προκαλώντας  θλίψη σε όλη την μπασκετική οικογένεια  και ταξίδευσε στην "γειτονιά των αγγέλων"

Ο χαμός του Γιώργου Αμερικάνου ολοκληρώνει τα τελευταία κεφάλαια των «σκαπανέων» του ελληνικού μπάσκετ. Αυτών των παικτών που κέρδισαν απεριόριστη δόξα, αμέτρητη αγάπη και ατελείωτη εκτίμηση από τον κόσμο.
Αυτών των παικτών που αγωνίσθηκαν σε ιστορικούς συλλόγους και στην εθνική ομάδα, επιτυγχάνοντας μεγάλες διακρίσεις χωρίς να έχουν τα προνόμια και τις παροχές του σήμερα.

Ο Γιώργος Αμερικάνος, ο προπομπός του θεαματικού μπάσκετ στην Ελλάδα, ο "Παγκόσμιος" όπως καταγράφηκε στην ιστορία της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, έφυγε περήφανος και αξιοπρεπής όπως ήταν σε όλη την διαδρομή της ζωής του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη ΧΑΝ Νίκαιας, από την οποία μετεγράφη στην ΑΕΚ. Με την «Ένωση» κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδας (1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970) και αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (1965, 1968). Ήταν ο αρχηγός της ομάδας που συμμετείχε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1966, αλλά κι εκείνης που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων δύο χρόνια αργότερα, στις 4 Απριλίου 1968, απέναντι στη Σλάβια Πράγας. Στον ιστορικό τελικό, μάλιστα, στο Καλλιμάρμαρο, είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ σημειώνοντας 29 πόντους.
Υπήρξε 68 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας των Ανδρών και μία φορά με την Εφήβων έχοντας 1.076 και 18 πόντους αντιστοίχως. Ήταν πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα Ευρωμπάσκετ 1961 και 1965, ενώ συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1967, στα Προολυμπιακά Τουρνουά του 1960 και του 1964 και σε τέσσερα Βαλκανικά Πρωταθλήματα (1962, 1964, 1967 και 1969).

Οι κριτές της Αττικής με απόλυτο σεβασμό και ιδιαίτερη συγκίνηση τον αποχαιρετούν.


ΕΣΚΑ ΚΑΙ ΚΕΔ-ΕΟΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Πέμπτη 26 -9-2013
ώρα: 20.20

Έγινε η πρώτη συνάντηση της χρονιάς με την παρουσία του προέδρου της ΕΣΚΑ κ Δημήτρη Μπασούρη και του Γενικού Γραμματέα κ. Γιάννη Αλεξόπουλου, καθώς επίσης και την παρουσία των μελών της ΚΕΔ-ΕΟΚ κ.κ Νίκου Ζαβλανού και Κώστα Κορομηλά.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ ευχαρίστησε τους κριτές της Αττικής για την προσφορά τους , εξήρε το έργο τους και απέδειξε για μια ακόμη φορά την αγάπη, την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον του για αυτούς σε όλα τα επίπεδα.

 Είναι αλήθεια ότι ο χώρος των κριτών οφείλει πολλά στον πρόεδρο της ΕΣΚΑ, χρόνια πριν.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΚΑ ενημέρωσε τους κριτές για τις ιδιαιτερότητες στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Στην συνέχεια ο κ. Νίκος Ζαβλανός αναφέρθηκε στην νέα τάξη πραγμάτων που ο ίδιος επέβαλε και εφαρμόζεται σε όλους τους φιλικούς αγώνες και τα τουρνουά των εθνικών κατηγοριών και των αγώνων της ΕΣΚΑ με την υποχρεωτική παρουσία κριτών. 

Ο Νίκος Ζαβλανός χαρακτήρισε αυτή την νέα τάξη πραγμάτων ως αυτονόητη και επιβεβλημένη, όμως οι κριτές της Αττικής γνωρίζουν πολύ καλά πως χωρίς την δική του παρέμβαση κανείς δεν αναγνώριζε το αυτονόητο.

Η συνάντηση τελείωσε με τον κ. Κώστα Κορομηλά να εξηγεί διάφορες φάσεις αγώνων, να δίνει οδηγίες για την εφαρμογή των κανονισμών και να μιλάει για την συνεργασία με τους διαιτητές.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Δευτέρα 16 -9-2013
ώρα: 20.20

Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ ενημερώνει τους κριτές, πως σύμφωνα με τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ για την αγωνιστική περίοδο 2013 - 2014, ισχύουν τα παρακάτω:

ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ - ΠΑΙΚΤΡΙΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014

ΠΑΙΔΩΝ: Από 1/1/1998 & ΝΕΩΤΕΡΟΙ
Α΄ΕΦΗΒΩΝ: 1/1/1996 έως 31/12/1997, (2) αθλητές του 1995 καθώς και (2) αθλητές γεννημένοι το 1998 και νεώτεροι
Β΄ΕΦΗΒΩΝ: 1/1/1995 έως και 31/12/1997 καθώς και(2) αθλητές γεννημένοι από 1/1/1998 και νεώτεροι 
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Από 1/1/1998 και νεώτερες.
Α+Β ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Από 1/1/1995 έως και 31/12/1997 καθώς και (3) αθλήτριες από 1/1/1998 και νεώτερες. 
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: Από 1/1/1999 & ΝΕΩΤΕΡΟΙ
ΜΙΝΙ: Από 1/1/2000 & ΝΕΩΤΕΡΟΙ
ΠΡΟΜΙΝΙ: Από 1/1/2001 & ΝΕΩΤΕΡΟΙ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ: Από 1/1/1992 έως και 31/12/1997 καθώς και ένας (1) αθλητής γεννημένος το 1991.

ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΝΔΡΩΝ
Ότι ισχύει για την Β' ΕΦΗΒΩΝ

ΑΘΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΕΩΤΕΡΟΙ/ΕΣ ΤΟΥ 1992 ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

(ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ)

Α΄ΑΝΔΡΩΝ: (2) ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 1992 ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ
Β΄ΑΝΔΡΩΝ: (3) ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 1992 ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ
Γ΄ΑΝΔΡΩΝ: (4) ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 1992 ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ 
Δ΄ΑΝΔΡΩΝ: (4) ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 1992 ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ
Α΄ΓΥΝΑΙΚΩΝ: (2) ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 1992 ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ 
Β΄ΓΥΝΑΙΚΩΝ: (3) ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 1992 ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ
Γ΄ΓΥΝΑΙΚΩΝ: (4) ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 1992 ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ


                      ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ  - ΚΡΙΤΩΝ
                     ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013-2014

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ  8,00 €
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  8,00 €
Α΄ΑΝΔΡΩΝ 10,00 €
Β΄ΑΝΔΡΩΝ  8,00 €
Γ΄ΑΝΔΡΩΝ 8,00 €
Δ΄ΑΝΔΡΩΝ  8,00 €
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ ( κάτω των 22 ετών) 10,00 €
Α΄ΓΥΝΑΙΚΩΝ  10,00 €
Β΄ΓΥΝΑΙΚΩΝ 8,00 €
Γ΄ΓΥΝΑΙΚΩΝ 8,00 €
ΠΑΙΔΩΝ  8,00 €
ΕΦΗΒΩΝ  8,00 €
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 8,00 €
ΝΕΑΝΙΔΩΝ 8,00 €
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ+ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  8,00 €
ΜΙΝΙ + ΠΡΟΜΙΝΙ  8,00 €

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα ή διακοπής του αγώνα μέχρι την λήξη του α' ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, η αποζημίωση οδοιπορικών των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται από την γηπεδούχο ομάδα αλλά περιορίζονται στο ήμισυ, ενώ κατά την επανάληψη του αγώνα τα έξοδα των διαιτητών και κριτών καταβάλλονται και πάλι από το γηπεδούχο σωματείο αλλά ολόκληρο το ποσόν. 

Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου για οποιονδήποτε λόγο, η αποζημίωση οδοιπορικών των διαιτητών και κριτών που έχουν προσέλθει, καταβάλλονται από την γηπεδούχο ομάδα στο ακέραιο και στην επανάληψη του αγώνα καταβάλλεται από την γηπεδούχο ομάδα το ήμισυ του ποσού. 


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Πέμπτη 12-9-2013
ώρα: 10.45

Μια εντολή που άλλαξε τα κακώς κείμενα. Μια απόφαση που όλα δείχνουν ότι βάζει τέλος στην περιθωριοποίηση των κριτών. Μια πρωτοποριακή ενέργεια που αναζητά μιμητές και καθορίζει με σαφήνεια τους ρόλους του καθενός στους ευαίσθητους χώρους των γηπέδων.

Πέμπτη 12/9/2013 στις 20:00 στο Κοντόπευκο έχει φιλικό αγώνα η Αγία Παρασκευή με το Ρέθυμνο.

Τα μέλη της ΚΕΔ-ΕΟΚ κ.κ. Νίκος Ζαβλανός και Κώστας Κορομηλάς δίνουν εντολή στους διαιτητές να διεξάγουν τον αγώνα ΜΟΝΟ με την παρουσία επισήμων κριτών (τουλάχιστον 2).

Αξίζει να σας ενημερώσουμε ότι οι ενδιαφερόμενες ομάδες αφού ενημερώθηκαν για την υποχρεωτική παρουσία των κριτών ύστερα από την εντολή των μελών της ΚΕΔ-ΕΟΚ επικοινώνησαν άμεσα μαζί μας προκειμένου να καλύψουμε με κριτές τον αγώνα για να μπορέσει να διεξαχθεί, όπως και έγινε.

Χαιρετίζουμε αυτή την ενέργεια των μελών της ΚΕΔ-ΕΟΚ Νίκου Ζαβλανού και Κώστα Κορομηλά η οποία κλείνει τον δρόμο για την απαξίωση του ρόλου και του έργου των κριτών και δημιουργεί τις ασφαλιστικές εκείνες δικλίδες που έχουμε ανάγκη. 

Ενέργειες σαν αυτή βοηθούν ουσιαστικά τον χώρο μας και μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι η αναγνώριση και ο σεβασμός στους κριτές δεν θα είναι πια για τους πολλούς λέξεις άγνωστες.


ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
2013 - 2014

Σάββατο 07-9-2013
ώρα: 20.10

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής και η Επιτροπή Αξιολόγησης έδωσαν στην δημοσιότητα τους Πίνακες Αξιολόγησης των Κριτών για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Δείτε τους Πίνακες


ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕUROLEAQUE

Τρίτη 03-9-2013
ώρα: 14.10

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, ανακοίνωσε την διεξαγωγή σεμιναρίου προκειμένου να παρουσιαστούν και να αναλυθούν οι αλλαγές στον κανονισμό παιδιάς της euroleaque.
Το σεμινάριο θα γίνει την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17.30, στα γραφεία του Συνδέσμου και ομιλητής θα είναι ο υπεύθυνος Διαιτησίας της Euroleague κ. Κώστας Ρήγας.
Το σεμινάριο αφορά μόνο τους κριτές Διεθνών Αγώνων.


Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ
ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 03-7-2013
ώρα: 14.45

Σε επικοινωνία που είχε η πρόεδρος Τάνια Μερίκα με τον Θοδωρή Βιδάλη, ο πρώην πρόεδρος των Αθηναίων διαιτητών, αφού ευχαρίστησε την ίδια και τα μέλη του Δ.Σ για την στήριξή τους στο βαρύ πένθος της οικογενείας ζήτησε: 
Να μεταφέρουμε στους Κριτές της Αττικής τις ευχαριστίες του ιδίου και της οικογενείας του για την συμμετοχή και την συμπαράστασή τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ολόκληρη η οικογένεια από τον ξαφνικό χαμό της γλυκιάς μάνας, της μοναδικής συζύγου, της αξιολάτρευτης γιαγιάς, της αγαπητής σε όλους μας Στέλλας.
Σεβόμενοι την επιθυμία του Θοδωρή, σας μεταφέρουμε τις ευχαριστίες τους ,αν και πιστεύουμε ότι δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ
 

Λίγες φωτογραφίες από την εκδρομή, για να έχουμε να θυμόμαστε τις καλές στιγμές. 

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!

Περισσότερες φωτογραφίες


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κυριακή 16-6-2013
ώρα: 19.50

Το Δ.Σ ανακοίνωσε με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υπό αξιολόγηση κριτών, που πέρασαν επιτυχώς τις γραπτές εξετάσεις για την ένταξή τους στους Πίνακες Αξιολόγησης της κατηγορίας ΕΟΚ2.
Για την κατηγορία ΕΟΚ1 δεν υπήρξαν επιτυχόντες κριτές.

Κατηγορία ΕΟΚ2


ΑΜΑΝΤΖΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ
ΠΑΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΣΙΓΑΡΙΔΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ

Οι κριτές Δουρδούμα Ζωή, Τηγάνη Μαρία και Μιγκάρδος Γεράσιμος δεν προσήλθαν αδικαιολόγητα στις εξετάσεις. Ενώ οι κριτές Μακρής Παναγής, Μαϊδώνης Ερμόλαος και Γαγάτσια Βασιλική ενημέρωσαν το Δ.Σ ότι δεν θα συμμετέχουν στις εξετάσεις λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΓΚΑΜΙΛΗ
ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Παρασκευή 07-6-2013
ώρα: 18.40

Ο κύριος Τσαγκαμίλης επικοινώνησε σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 με την Πρόεδρο του Σ.Κ.Κ.Α κυρία Τάνια Μερίκα προκειμένου να δώσει τις δικές του απαντήσεις στην δική μας επιστολή.
Αφού απεδέχθη ότι πράγματι κάτι δεν πήγε καλά όλα αυτά τα χρόνια, υποσχέθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει πάλι το Τουρνουά και θα έχει μόνο αυτός την ευθύνη για αυτό, όλα θα αλλάξουν.
Όπως είναι φυσικό δεν έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε τα όσα μας είπε. Έχουμε όμως την υποχρεώσει, επειδή αυτά δεν τα ακούμε για πρώτη φορά, πριν χαρούμε, να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο και αυτό θα κάνουμε.
Άλλωστε οι σχέσεις μας με τον Ανδρέα Τσαγκαμίλη είναι διαχρονικές και έτσι θα μείνουν όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου.

Γιατί είναι ανάγκη να τονίσουμε εδώ, ότι οι κριτές της Αττικής έχουμε  μάθει να τιμάμε την προσφορά των δασκάλων μας στο χώρο, χωρίς βέβαια να παραχωρούμε τα δικά μας δικαιώματα σε κανέναν.

Ραντεβού λοιπόν τον Σεπτέμβρη για τα Τσαγκαμίλια ......... και τα περί αυτών .......


ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ
 κ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΓΚΑΜΙΛΗ

Πέμπτη 06-6-2013
ώρα: 19.40

Το Δ.Σ του Συνδέσμου, με πολύ σεβασμό προς το πρόσωπο και την διαδρομή του, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον κ. Ανδρέα Τσαγκαμίλη, ως μια τελευταία προσπάθεια να προκαλέσει απαντήσεις που καιρό τώρα δεν δίνονται.

ΠΡΟΣ: κ. Ανδρέα Τσαγκαμίλη


Αγαπητέ Κύριε,

Με βαθιά λύπη και έντονο προβληματισμό σας στέλνουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να αποτυπώσουμε όλα όσα συζητάμε μαζί σας τα τελευταία χρόνια (δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα). Δεν είναι καθόλου εύκολο σε εμάς να παρατηρούμε έναν συνάδελφο του δικού σας διαμετρήματος με μεγάλη προσφορά στον χώρο της διαιτησίας και όχι μόνο.

Είναι όμως αναγκαίο και δυστυχώς επιβεβλημένο. 
Δεν συνηθίζουμε ούτε να απαιτούμε αλλά ούτε και να επαιτούμε.


Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε τον χώρο μας, να προστατέψουμε τις αρχές και τις αξίες μας και όλα όσα με πολύ κόπο κατακτήσαμε.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να σας πούμε ευθαρσώς το παράπονό μας, όχι απαραίτητα για να βρεθεί λύση, (μετά από χρόνια καταλάβαμε ότι μάλλον δεν υπάρχει) αλλά διότι είναι ανάγκη να καταλάβουμε, πως γίνεται ένας άνθρωπος από τον δικό μας χώρο, που λέει τα καλύτερα για μας (και σας το αναγνωρίζουμε) να απαξιώνει χρόνια τώρα τους επί σειρά ετών επίσημους συνεργάτες του αποκλείοντας τους από το τουρνουά που φέρει το όνομά του. Θα μπορούσαμε να καταλάβουμε αυτόν το αποκλεισμό εάν γινόταν για οικονομικούς λόγους, δυστυχώς όμως στην θέση των επισήμων κριτών χρησιμοποιούνται, υπάλληλοι, παράγοντες, φίλοι, και άλλοι….. οι οποίοι πληρώνονται ως επίσημοι κριτές.

Πρέπει να πούμε εδώ ότι, επιλεκτικά για 3-4 αγώνες στην διάρκεια όλου του τουρνουά ζητήσατε κριτές και από εμάς. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αλλάζει την ιστορία των «οίκοθεν κριτών»

Αγαπητέ κ. Τσαγκαμίλη,

Μας γνωρίζεται χρόνια, δεν θεωρούμε ότι ο χώρος μας με την συμπεριφορά του σας υποχρέωσε σε αυτήν την τακτική απαξίωσης που υιοθετείτε τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα μάλιστα, να σας θυμίσουμε ότι όταν δεν υπήρχαν στο περιβάλλον σας οι σημερινοί «κριτές σας» τα μέλη μας ήταν αυτά που κάλυπταν όλους τους αγώνες τα Σαββατοκύριακα, από το ξεκίνημα της δικής σας προσπάθειας στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεν αξιώνουμε τίποτα αν και θα έπρεπε. Διότι αν εσείς χρησιμοποιείτε αυτές τις λογικές τι να περιμένουμε από τους άλλους. 

Θέλουμε όμως να σας παρακαλέσουμε στο μέλλον να σεβαστείτε το χώρο μας (τον χώρο των επίσημων κριτών) δίνοντας του αυτό που του αναλογεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Γνωρίζετε καλά, ότι ο χώρος μας είναι πολύ ευάλωτος και δεν μπορεί κανείς να αυθαιρετεί. Πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες που αφορούν τον λόγο ύπαρξης και την λειτουργία του. 

Αλήθεια έχετε σκεφτεί τι θα γινόταν αν όλοι όσοι έκαναν ελεύθερα πρωταθλήματα ακολουθούσαν την δική σας λογική;

Με μαθηματική ακρίβεια ( ανάλογα με τις γνωριμίες που διέθετε ο κάθε ένας από αυτούς) θα ακύρωναν τους χώρους διαιτητών- κριτών. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν φιλοδοξείτε να γίνεται σημείο αναφοράς στην διεξαγωγή των ελευθέρων πρωταθλημάτων. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι δύσκολα σταματάς τη ροή του ποταμού όταν αυτό μπει στο αυλάκι.

Δεν έχουμε πρόθεση να ξεχάσουμε τις καλές στιγμές από την μεταξύ μας συνεργασία, ίσως πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο.

Πάντα με σεβασμό στην διαδρομή σας στο χώρο.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τετάρτη 05-6-2013
ώρα: 18.40

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Συνδέσμου συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 4-6-2013, για να κρίνει όλα όσα έγιναν στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Α1, μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, από την σημειωτή Δαλιάνη Παναϊτσα. 
Μετά δε από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:
- Να αποκλείσει την σημειωτή του αγώνα Δαλιάνη Παναϊτσα από τους πίνακες αξιολόγησης κριτών ΕΟΚ, Α1, και Διεθνών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014, για την ιδιαιτέρως πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της.
- Επίσης αποφάσισε, μετά από στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΣΚΑ, ότι η κριτής Κωφοπούλου Σταυρούλα θα συμμετάσχει στις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου για την ΕΟΚ2, διότι με το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου συμπλήρωσε το όριο των 400 αγώνων που είχε αποφασίσει για φέτος η Επιτροπή.
Η Κωφοπούλου Σταυρούλα θα συμμετάσχει στις εξετάσεις της 16 Ιουνίου 2013 με την δεύτερη ομάδα κριτών. 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ 2013-2014

Σάββατο 18-5-2013
ώρα: 12.40

Το Δ.Σ του Συνδέσμου αποδεχόμενο την  εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης που συνεδρίασε την Τετάρτη 15-5-2013, αποφάσισε τα παρακάτω:
- Για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα γίνουν αξιολογήσεις μόνο στην κατηγορία κριτών ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (ΕΟΚ).
- Οι γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων θα διεξαχθούν την Κυριακή 16-6-2013
στα γραφεία του Συνδέσμου σε δύο ομάδες. η πρώτη από τις  09.00 - 10.30 και η δεύτερη από τις 11.00 - 12.30.
- Ανεβαίνουν χωρίς εξετάσεις σύμφωνα με τον κανονισμό από την κατηγορία ΕΟΚ2 στην Κατηγορία ΕΟΚ1 οι 
κριτές:

ΚΥΡΙΑΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

- Ο κριτής ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ  προερχόμενος από μεταγραφή  συμμετείχε στην κατηγορία ΕΟΚ2 χωρίς εξετάσεις, για την άνοδό του στην Κατηγορία ΕΟΚ1 θα συμμετάσχει στις φετινές εξετάσεις. 

- Την Κυριακή 16-6-2013 στα γραφεία του Συνδέσμου  στην πρώτη ομάδα που θα εξετασθεί από 09.00 - 10.30, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω κριτές:

ΑΜΑΝΤΖΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΑΓΑΤΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΔΟΥΡΔΟΥΜΑ ΖΩΗ
ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΪΔΩΝΗΣ ΕΡΜΟΛΑΟΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

- Στην δεύτερη ομάδα που θα εξετασθεί από τις 11.00 - 12.30, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω κριτές:

ΜΙΓΚΑΡΔΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ ΜΙΡΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΗΓΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΣΙΓΑΡΙΔΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΛΑΛΟΓΛΟΥ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τετάρτη 08-5-2013
ώρα: 18.50

Στις 26 Απριλίου 1973, ο συνάδελφος Θεόδωρος Παρλάλογλου ξεκινούσε την καριέρα του σαν κριτής στο γήπεδο του Σπύρου Λούη στο Μαρούσι. Σαράντα χρόνια μετά  την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο ο Θοδωρής, λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας στον οποίο ήταν ορισμένος, γιόρτασε με  φίλους και συναδέλφους αυτήν την επέτειο. 
Το Δ.Σ  του Συνδέσμου δεν ήταν δυνατόν να λείπει και  στην μικρή γιορτή που έγινε του προσέφερε εκτός από τις ευχές του και δύο εμφανίσεις  που έγραφαν  " 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΛΑ". Βέβαια υπήρξε και τούρτα για την οποία φρόντισαν οι φίλοι και συνάδελφοί του.

 

Θοδωρή  σε ευχαριστούμε, γι' αυτά τα σαράντα χρόνια αδιάλειπτης καθημερινής προσφοράς και εμείς σαν Σύνδεσμός και είμαστε σίγουροι και το Αθηναϊκό μπάσκετ που υπηρετείς.
Σου ευχόμαστε να είσαι πάντα καλά και παρέα να μεγαλώσουμε το αριθμό των χρόνων και της δικής σου προσφοράς και του Συνδέσμου στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση. 


ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Η EUROLEAGUE
ΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ 

Σάββατο 20-4-2013
ώρα: 18.30

Η φετινή αγωνιστική περίοδος της euroleague για τους κριτές της Αττικής τελείωσε. Τα δύο σημαντικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με την Μπαρτσελόνα ήταν ο επίλογος και σε αυτά η συμμετοχή των κριτών απέσπασε τα συγχαρητήρια του υπεύθυνου διαιτησίας της euroleague κ. Κώστα Ρήγα, σε επικοινωνία που είχε  με την πρόεδρο του Συνδέσμου Τάνια Μερίκα.
Το Δ.Σ του Συνδέσμου με την σειρά του, ευχαριστεί όλους τους κριτές που συμμετείχαν στην διοργάνωση και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ
ΣΚΚΑ - ΣΕΔΚΑ

Κυριακή  30-3-2013
ώρα: 18.40

Μετά την επιστολή της 6/12 /2012 του Συνδέσμου μας  προς τον ΣΕΔΚΑ, η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής ζήτησε και έγινε συνάντηση των δύο προεδρείων την Πέμπτη 27/3/2013.
Στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συνδέσμου, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στις μεταξύ μας σχέσεις και καθορίζουν την συμπεριφορά των μελών μας μέσα και έξω από τα γήπεδα .
Με άλλα λόγια έγινε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.
Είναι ανάγκη να τονίσουμε ότι υπήρξε μια θαυμάσια ατμόσφαιρα με ανταλλαγή απόψεων και θέσεων που βελτιώνουν σημαντικά, την με ίσους όρους συνύπαρξη των δύο φορέων.
Αποφασίστηκε η εποικοδομητική συνεργασία μέσα στα πλαίσια του ρόλου που διαδραματίζει ο κάθε φορέας και βέβαια το προεδρείο του ΣΕΔΚΑ δήλωσε ότι αναγνωρίζει τον ρόλο και το έργο των κριτών και ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που γίνεται προς την κατεύθυνση αυτής της λογικής. 
Ειλικρινά πιστεύουμε ότι ήταν  μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στις μεταξύ μας σχέσεις η οποία μπορεί να αλλάξει πολλά κακώς κείμενα. 
Είναι βέβαιο πως το μόνο που μένει τώρα, είναι η  πράξη, που θα  δείξει τη διαφορετικότητα αυτής της επικοινωνίας η οποία πιστεύουμε ότι δεν τελειώνει εδώ. 


ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 24 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ skka.gr

 
Κυριακή  24-3-2013
ώρα: 20.20

Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο site μας, μια καινούργια σελίδα. Μια σελίδα στην οποία θα μπορούμε να βλέπουμε μικρά video από φάσεις αγώνων,  που αφορούν τη εφαρμογή του κανονισμού των 24 δευτερολέπτων και όχι μόνο.
Σκοπός της σελίδας είναι να βοηθήσει όλους τους κριτές  στην καλύτερη κατανόηση των κανονισμών παιδιάς και την δημιουργική συζήτηση όταν τις ίδιες φάσεις τις συζητήσουμε κατά την διάρκεια των σεμιναρίων μας.

video No 1


video No 2video No 3


 

Η νέα σελίδα


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΕΣ

Παρασκευή 22-3-2013
ώρα: 20.20

Το Δ.Σ του Συνδέσμου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κριτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν με την ιδιότητα του σημειωτή συμπληρώνουν το φύλλο αγώνα καταγράφοντας τα δελτία των παικτών που τους έχουν δοθεί.
Συνιστά μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση των διαιτητών, να προβαίνουν και αυτοί στον έλεγχο των δελτίων και  ιδιαίτερα στην διαπίστωση ότι το δελτίο του παίχτη ανήκει στην ομάδα που θα λάβει μέρος στον αγώνα.
Σκοπός αυτής της οδηγίας είναι, η διαχρονική ανάγκη ως κριτές να βοηθάμε στην σωστή διεξαγωγή ενός αγώνα προλαβαίνοντας ατυχή γεγονότα και βέβαια η δική μας προστασία από ενέργειες που η αδυναμία ελέγχου των, θα μας οδηγούσε στο παράπτωμα της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων μας.


ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΣΚΑ

 Δευτέρα  10-12-2012
ώρα: 18.40

Στην προσπάθειά μας να υπάρχει όσο το δυνατό ίση κατανομή στους ορισμούς των αγώνων στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και πάντα σε συνεργασία με την τοπική Ένωση.
 Αποφασίστηκε ο αριθμός των αγώνων που θα συμμετέχει ο κάθε κριτής να μην υπερβαίνει τους 20 αγώνες τον μήνα.
Οι κριτές των Εθνικών κατηγοριών που δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων ΕΣΚΑ, για την συμμετοχή τους στις Εθνικές κατηγορίες σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Συνδέσμου μας, θα πρέπει να απευθύνονται έγκαιρα στον αρμόδιο υπάλληλο της ΕΣΚΑ κύριο Μιχάλη Ανδριόπουλο επισημαίνοντας το γεγονός.
Τέλος να σημειώσουμε ότι θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθεια που γίνεται για ισοκατανομή και διαφάνεια και σε αυτόν τον τομέα
.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 

Τετάρτη  05-12-2012
ώρα: 20.20

Η Επιτροπή αξιολόγησης στην συνεδρίασή της την Τρίτη 4-12-2012 αποφάσισε να θέσει τον συνάδελφο Μαλλιάκα Ευστράτιο εκτός Πινάκων Εθνικών Κατηγοριών μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΕΑ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Α1

Σάββατο  13-10-2012
ώρα: 10.50 


Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή από την πρώτη αγωνιστική της Α1, η νέα μειωμένη κατά 10% αμοιβή για την συμμετοχή των κριτών στους αγώνες.
Για την αμοιβή που θα ορισθεί για τους αγώνες των play -off και των τελικών του πρωταθλήματος θα ενημερωθείτε μόλις αυτή οριστικοποιηθεί.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ !!!!

Παρασκευή  12-10-2012
ώρα: 19.50 


Συνάδελφοι, οι ορισμοί αγώνων θα γίνονται από την Ε.Σ.Κ.Α σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο κάθε Δευτέρα και θα είναι για τις επόμενες 10 ημέρες.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε στείλει τις εξαιρέσεις σας στην ΕΣΚΑ εγκαίρως στο fax 2102932220 ή στο email info@eska.gr
Οι ορισμοί θα κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ www.eska.gr
Από την Τρίτη το πρωί θα μπορούμε να γνωρίζουμε τους ορισμούς μας και τηλεφωνώντας στη Ε.Σ.Κ.Α. στον αρμόδιο υπάλληλο κ.Μιχάλη Ανδριόπουλο στο τηλέφωνο 2102932042.


ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ !!!!

Παρασκευή  12-10-2012
ώρα: 19.45 


Δίχως πολλά λόγια γιατί οι πράξεις, τουλάχιστον αυτές τις εποχές που περνάμε, μετράνε παραπάνω, δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται στο εξής η καταβολή της αποζημίωσης οδοιπορικών στους αγώνες των εθνικών κατηγοριών.
 
Τροποποίηση Ειδικών Προκηρύξεων όλων των Εθνικών Κατηγοριών

Ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ. Δ των Ειδικών Προκηρύξεων των Εθνικών Πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2012 - 2013, η αμοιβή των Κριτών και του Κομισάριου βαρύνουν τα γηπεδούχα Σωματεία. 
Η αμοιβή αυτή καταβάλλεται υποχρεωτικά από το γηπεδούχο Σωματείο πριν την έναρξη του αγώνα. Σε περίπτωση μη καταβολής της ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου Σωματείου με σκορ 20 – 0. Η ανωτέρα διαδικασία θα γίνεται με ευθύνη του Κομισάριου.
     
    ^
αρχή
σελίδας