Κεντρική σελίδα
   
 

τελευταία ενημέρωση 01-04-2015 

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ
 ΤΟΥ ΣΚΚΑ 31-03-15

Τετάρτη  01-04-2015
ώρα: 15.45

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 31/3/2015 στις 18.30 και αποφάσισε ομόφωνα την επιβολή ποινών σε δυο κριτές που με τις πράξεις και τις ενέργειές τους έγιναν αφορμή δυσμενών σχολίων για τον χώρο μας:

1. Για τον κριτή Θεόδωρο Παρασκευά (κατηγορία αξιολόγησης ΕΣΚΑ-3) ανάκληση της δήλωσης ενέργειας από 1/4/2015 έως 31/12/2015 από όλους ανεξαρτήτως τους αγώνες.

Ο κριτής Παρασκευάς ασχολείτο με το κινητό του τηλέφωνο κατά την διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ (Δ'ανδρών) με αποτέλεσμα να μην παρακολουθεί την διεξαγωγή του αγώνα και να δυσκολέψει την λειτουργία αφενός του τραπεζιού ,αφετέρου να υπάρξει θέμα και με τους διαιτητές του αγώνα ,σε ένα παιχνίδι που έληξε με δυο πόντους διαφορά.

Ακόμα ο κριτής Παρασκευάς με την συμπεριφορά του στα ανεξάρτητα πρωταθλήματα , αγνοεί την παρουσία των παλαιοτέρων κριτών στο τραπέζι και επιδεικνύει συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του κριτή, προκαλώντας έντονη ενόχληση στους διοργανωτές.

2. Για τον κριτή Ιορδάνη Σιδηρόπουλο (κατηγορία αξιολόγησης ΕΟΚ2) ανάκληση της δήλωσης ενέργειας και παραπομπή σε Γενική Συνέλευση για οριστική διαγραφή από τα μητρώα του ΣΚΚΑ για παράβαση του άρθρου 4 παράγραφος 7α και 7γ του καταστατικού του Συνδέσμου μας. 

Ο κριτής Σιδηρόπουλος διατηρεί blog που προσφέρει στοιχηματικές υπηρεσίες όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο Δ.Σ του Συνδέσμου μας όταν ρωτήθηκε αν έχει σχέση με το JordanBet.blogspot.gr. 
Ο κριτής Σιδηρόπουλος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο blog του ανήκει και ότι γράφει ο ίδιος.

Η ενασχόληση του κριτή από τον Σεπτέμβριο του 2014, με πρόγνωση αγώνων, πολλή δε περισσότερο αγώνων μπάσκετ, Euruleague-A1-Εθνικών κατηγοριών, είναι αντίθετη με τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ στον οποίο ανήκουν και οι κριτές. 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΤΗΣ 17-3-2015

Τετάρτη  18-03-2015
ώρα: 22.20

Η Επιτροπή Αξιολόγησης στην συνεδρίασή της στις 17-3-2015 αποφάσισε μεταξύ άλλων - κατά πλειοψηφία - τον αποκλεισμό της συναδέλφου Γεωργακοπούλου Θεοδώρας από τους πινάκες αξιολόγησης των κριτών Εθνικών Κατηγοριών (Α1 - ΕΟΚ)  για ένα μήνα, λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων της ως σημειώτρια,  στους αγώνες :
ΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (2-3-2015 - Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΣΚΑ) και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ (8-3-2015 - Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΕΣΑΚΕ). 


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
26-27-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Σάββατο  14-03-2015
ώρα: 10.05

Την Παρασκευή το πρωί 26 Ιουνίου 2015 φεύγουμε από το λιμάνι του Πειραιά για το νησί της Πάρου.

Σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον με θέα το απέραντο γαλάζιο στο ξενοδοχείο Saint George 4*  αποφασίσαμε φέτος να περάσουμε ένα 3ήμερο χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς για να αποχαιρετήσουμε την αγωνιστική χρονιά και να υποδεχθούμε το καλοκαίρι.
 


(κάντε κλικ στην φωτό για να δείτε τις σελίδες του ξενοδοχείου)   

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά- Πάρο  και από Πάρο –Πειραιά.

Μεταφορά από το λιμάνι της Πάρου προς το ξενοδοχείο και από το ξενοδοχείο στο λιμάνι.

Δυο διανυκτερεύσεις με πρωινό και ένα γεύμα( βραδινό) σε μπουφέ. 

Για δηλώσεις συμμετοχής υπεύθυνος της εκδρομής είναι ο Τάσος Αναστασόπουλος.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν άμεσα.  Η εκδρομή θα κλείσει όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων που έχει συμφωνηθεί . Μετά από αυτό καμία αίτηση δεν θα μπορεί να γίνει δεκτή.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία και για το κόστος της εκδρομής επικοινωνήστε μαζί μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ  ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Παρασκευή  13-02-2015
ώρα: 18.45

Το Δ.Σ του Συνδέσμου στην συνεδρίασή του στις 12-2-2015 μεταξύ άλλων,  αποφάσισε ομόφωνα τον αποκλεισμό για ένα μήνα από τους πίνακες αξιολόγησης ΚΡΙΤΩΝ ΕΣΚΑ, των παρακάτω συναδέλφων: Παύλου Ελένης, Σάντα Χρήστου, Σκορδαλή Χάρη και Χορτάτου Μιχαήλ.

Οι παραπάνω είχαν ορισθεί ως μοναδικοί κριτές σε σχολικούς αγώνες, με την υποχρέωση να τους διεκπεραιώσουν παίζοντας φύλλο αγώνα και κρατώντας χρονόμετρο χειρός.

Παρά τις οδηγίες του Συνδέσμου οι  συνάδελφοι, όχι μόνο αποδέχτηκαν να παίξει το χρόνο παραβρισκόμενος από την μεριά της διοργάνωσης  γυμναστής, αλλά το κυριότερο δεν ειδοποίησαν ως όφειλαν αμέσως τα όργανα του Συνδέσμου.

Αποτέλεσμα της πράξης τους, στον επόμενο αγώνα κριτής του Συνδέσμου που απαίτησε να εφαρμοστεί η συμφωνία, εδέχθη έντονη φραστική επίθεση από τους διοργανωτές  με αποκορύφωμα να της πάρουν το φύλλο αγώνα από τα χέρια.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης απόφασης,  η οποία θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα επιεικής (διότι αφορά νέους κριτές), ο Σύνδεσμός καλεί όλους τους κριτές μέλη του να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του,  κατά τον ορισμό τους στους αγώνες.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό μας άρθρα.


ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο 
ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΚΑ


Κυριακή  08-02-2015
ώρα: 13.45

Μια όμορφη βραδιά παρέα με τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες του κέντρου και guest τον Γιάννη Πάριο απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν κοντά μας το Σαββατόβραδο στο πραγματικά φιλόξενο και αγαπησιάρικο αυτό νυχτερινό κέντρο που θυμίζει κάτι από τις μπουάτ της δεκαετίας του 60 ( για όσους τις έζησαν).

Αυτοί που αγαπούν τον χώρο μας ήταν εκεί, όσοι μπόρεσαν τουλάχιστον.

Όσοι στηρίζουν το χώρο μας ήταν και αυτοί εκεί.

Έτσι γίναμε όλοι μια μεγάλη παρέα, εμείς οι κριτές της Αττικής και μαζί μας οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, Νίκος Ζαβλανός, Παναγιώτης Ντάβαρης, Ορέστης Σμυρνάκης, Χριστίνα Φουσέκη, Θωμάς Αγρογιάννης, Γιώργος Χούντας, Θανάσης Καραβίτης, Κώστας Τεφτίκης, Γιώργος Τηγάνης και βέβαια ο αγαπημένος μας Θοδωρής Βιδάλης (που βοήθησε τον χορό μας διαθέτοντας ένα αρκετά μεγάλο αριθμό προσκλήσεων), διασκεδάσαμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!!!

Απολαύσαμε όμορφα τραγούδια!! Τραγουδήσαμε και εμείς γνωστές μελωδίες και αφεθήκαμε στο υπέροχο αυτό μουσικό ταξίδι!!

Το ξημέρωμα βρήκε άλλους να μασουλάμε κουλούρια στην έξοδο του ΦΩΣ και άλλους να τρώνε πατσά στην Αχαρνών.

Να είμαστε όλοι καλά και να περνάμε καλύτερα!!

Και του Χρόνου!!!


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΜΙΚΡΟΥΛΑ!!


Κυριακή  08-02-2015
ώρα: 12.45

Στις 23 Ιανουαρίου ο ΣΚΚΑ άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχτεί ένα ακόμα δικό του άνθρωπο, την κορούλα της Άλκηστης Κουζούπη και του Κώστα Κωνσταντόπουλου .

Πόσο όμορφα αλήθεια ξεκίνησε αυτή η νέα χρονιά!!!!!

Η μικρή που γέμισε χαρά και ευτυχία τους υπέροχους γονείς της είναι ένα γλυκύτατο πλασματάκι που φυσικά ... έχει πάρει όλα τα θετικά χαρακτηρίστηκα της Άλκηστης.

Αλώστε αυτό είναι νόμος στην δική μας οικογένεια, τα παιδιά μας όλα μοιάζουν σε εμάς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων…

Με τις καλύτερες ευχές μας να την συνοδεύουν σε μια υπέροχη δημιουργική ζωή και με την πεποίθηση ότι θα την στηρίζει στα εύκολα και τα δύσκολα η αγάπη των γονιών της, την αφήνουμε να μεγαλώσει ήρεμα στην αγκαλιά της Άλκηστης.

Καλώς μας ήρθες μικρούλα!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.ustream.tv/recorded/57429655

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO TΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1  ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ
https://www.youtube.com/watch?feature
=player_embedded&v=u6EuR9rTsM4


ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ

Κυριακή 11-01-2015
ώρα: 20.55

Σήμερα Κυριακή 11-1-2015 , οι κριτές της Αττικής υποδέχτηκαν τον καινούργιο χρόνο. Η γιορτή έγινε για τρίτη συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά στην Αγιά Παρασκευή.


Για άλλη μια χρονιά σύσσωμο τ
ο Αθηναϊκό μπάσκετ τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση του Συνδέσμου Κριτών, αλλά την εντύπωση έκλεψε η παρουσία και εκπροσώπων της περιφέρειας. Οι Πρόεδροι από τους συνδέσμους της Ρόδου, της Κρήτης, της Κοζάνης και της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας , τίμησαν και αυτοί με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Τάνια Μερίκα ξεκίνησε την ομιλία της, υπενθυμίζοντας πως αυτή η εκδήλωση γίνεται κάτω από την σκιά των πρόσφατων γεγονότων στην Γαλλία και εξέφρασε την συμπαράσταση της στην Ελληνογαλλική Σχολή που ακολουθώντας το τριήμερα πένθος στην Γαλλία,  η σημαία της κυμάτιζε μεσίστια στην είσοδο της Σχολής.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον θεοδωρή Παρλάλογλου, τονίζοντας πως η απώλεια του δεν έχει γίνει ακόμη αποδεχτή από Σύνδεσμο. Ακολούθησε ένα βίντεο - αφιέρωμα με φωτογραφίες του θεοδωρή.

"Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε τώρα ένα απολογισμό σε μια χρονιά άκρως επιτυχημένη για τον Σύνδεσμο. Απλά θα υποσχεθούμε πως και στον ερχόμενο χρόνο θα ακολουθήσουμε αυτό που γνωρίζουμε εμείς οι κριτές της Αττικής πολύ καλά, να  κάνουμε  πάντα την δουλειά μας με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι σε όλη την μπασκετική οικογένεια."
Με αυτά τα λόγια τελείωσε την ομιλία της η πρόεδρος Τάνια Μερίκα.

Ύστερα από  αυτά ήρθε η ώρα για την μεγάλη καλεσμένη της εκδήλωσής, την Μαρία Φαραντούρη.

   

"Τιμούμε σήμερα για την προσφορά της στην τέχνη, την Δημοκρατία και την Ελλάδα, μια Κυρία μια Γυναίκα που με την φωνή της και τους αγώνες της έγινε παγκόσμιο σύμβολο."
Με αυτά τα λόγια προλόγισε ένα βίντεο αφιέρωμα στην ζωή της Μαρίας Φαραντούρη,  που μετά την προβολή του δέχτηκε το δώρο του Συνδέσμου ένα δίσκο από μπρούντζο και ασήμι που είχε σκαλισμένο στο κέντρο μία από τις επτά μούσες, την Τερψιχόρη.

Η κυρία Φαραντούρη μετά την βράβευσή της χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας τον Σύνδεσμο για την τιμή που της έκανε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους κριτές που έκλεισαν 20 και 10 χρόνια προσφοράς στον χώρο, καθώς και την απονομή των διπλωμάτων στους κριτές της σχολής 2014 Α, παράλληλα με τις απονομές, χαιρετισμούς απεύθυναν οι κ.κ  Γολέμης Αριστείδης και Κολοσούσας Σωτήριος εκ μέρους της ΕΟΚ, ο κ. Ζαβλάνός Νίκος εκ μέρους της ΚΕΔ ΕΟΚ, ο κ. Κομπορόζος Γεώργιος  εκ μέρους της ΕΣΚΑ και ο κ. Παπαδημητρίου Νικόλαος εκ μέρος του ΣΕΔΚΑ.

Τέλος χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο κ. Κώστας Μπουμπούκης, διευθυντής του γυμνασίου, εκ μέρους της Ελληνογαλλικής Σχολής. 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΚΚΑ 2014 Β


Τρίτη 16-12-2014
ώρα: 21.30

Δημοσιεύουμε κατά σειρά επιτυχίας, τον πίνακα των επιτυχόντων στην Σχολή Κριτών του ΣΚΚΑ 2014 Β.

Το Δ.Σ καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους στην μπασκετική οικογένεια και ιδιαίτερα στην οικογένεια  των κριτών.

ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΕΦΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΜΑΡΗΣ
ΤΣΙΒΑΝΑΚΗ ΕΦΗ
ΜΑΡΦΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΑΡΚΑΔΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΑΡΟΥΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΛΑΛΑΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΒΕΪΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΟΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΛΙΣΑΒΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΖΙΜΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
ΤΣΙΡΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΣΚΡΕΠΕΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Οι εγγραφές για τους νέους κριτές θα αρχίσουν από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 και θα συνεχιστούν για κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 17.00 - 19.00.
Για την εγγραφή, πρέπει απαραίτητα ο κάθε κριτής να προσκομίσει, απολυτήριο λυκείου, φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας και μια φωτογραφία (κατά προτίμηση έγχρωμη) διαστάσεων αστυνομικής ταυτότητας.


ΟΔΗΓΙΑ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 

Σάββατο 13-12-2014
ώρα: 20.10

Η ΕΟΚ με οδηγία της καθορίζει τα παρακάτω:

1. Δίπλα στο όνομα του γιατρού του αγώνα στο φύλλο αγώνα, ο σημειωτής  θα αναγράφει τον αριθμό της ιατρικής του ταυτότητάς και θα απαιτεί από αυτόν να υπογράψει δίπλα στο όνομά του.

2. Ο γιατρός του αγώνα είναι υποχρεωμένος να κάθεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όχι όμως στον πάγκο οποιασδήποτε ομάδος.

Παρακαλούμε όλους τους κριτές να εφαρμόσουν πιστά την παραπάνω οδηγία της ΕΟΚ, προφανώς στο κομμάτι που τους αφορά.


ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Σάββατο 13-12-2014
ώρα: 13.10

Συγκλονιστικές μνήμες, δυνατός πόνος, ατέλειωτες ώρες προσμονής για μια αισιόδοξη είδηση. Όλα τούτα ήρθαν στην επιφάνεια των αισθήσεων και του νου μου όταν άκουσα την είδηση του ατυχήματος του Βασίλη Πιτσίλκα.

 Δύσκολες στιγμές. Στιγμές αγωνίας και απόγνωσης. Στιγμές που χιλιάδες ερωτηματικά σε βασανίζουν.

Τούτες τις ώρες τα λόγια γίνονται μικρά και ανούσια. Ευχές, μόνο ευχές χρειάζονται και η επόμενη ημέρα θα είναι σίγουρα καλύτερη. Πιο αισιόδοξη, περισσότερο καθαρή. Θα είναι πραγματικά χαρούμενη!!!

Βασίλη, πίστεψε ότι στο τέλος όλα τούτα θα είναι ένα κακό όνειρο.

Νίκο, ξέρω αυτό που περνάς ,το έζησα και εγώ. Δεν είναι εύκολο, είναι ανάγκη όμως να είσαι αισιόδοξος γιατί μπορείς να τον βλέπεις να το αντιμετωπίζει θετικά και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα του συνόλου των κριτών της Αττικής σας στέλνω την αγάπη μας και τις ευχές μας ώστε να ξεχαστούν γρήγορα όλα όσα τώρα σας θλίβουν.

                                                                               Τάνια Μερίκα


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΚΑ 25-11-2014

Τετάρτη 03-12-2014
ώρα: 19.40

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Τρίτη 25-11-2014 και ώρα 17.00 στα γραφεία του Συνδέσμου κατόπιν της ενώπιόν του παραπομπής του κριτή Χρήστου Γιάκαλου, δυνάμει της σχετικής με αριθμό πρωτοκόλλου 58/6-11-2014 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΚΑ, για παράβαση του άρθρου 4 παράγραφος 7 περ. γ του Καταστατικού του Συνδέσμου και ειδικότερα για συμπεριφορά αντίθετη με τα συμφέροντα και την φήμη του Συνδέσμου .........
                          
                                                                                         περισσότερα 


ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Δευτέρα  24-11-2014
ώρα: 13.55

Συνάδελφοι, επειδή πολύς θόρυβος γίνεται εδώ και δύο χρόνια για το αν μας αφορά το «πόθεν έσχες» με αποκορύφωμα τις τελευταίες «συναδελφικές» κορώνες, που στοχοποιούν αναίτια , αντισυναδελφικά και πρακτικά απαράδεκτα τον χώρο των κριτών,  κρίνουμε ότι είναι ανάγκη να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Με το νόμο 4281/2014 (ΦΕΚ Α 160 / 8-08-2014) « Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις» (άρθρα 222-230) επήλθαν νέες εκτεταμένες τροποποιήσεις στο ν. 3213/2003 «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων».
Ειδικότερα: Δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης, των συζύγων τους και των ανήλικων τέκνων τους υποβάλλουν οι αξιολογημένοι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας πρωταθλημάτων επαγγελματικού αθλητισμού και όσοι μετέχουν στα αντίστοιχα όργανα ή τις επιτροπές διαιτησίας, καθώς και ο Πρόεδρος, τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και οι αναπληρωτές αυτών.

Η αναφορά των υπόχρεων στο νόμο είναι περιοριστική.

Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι, για τις τροποποιήσεις του νόμου που έγιναν τον Αύγουστο του 2014 ( όπως φαίνεται παραπάνω), δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως αδιάφοροι προς τον νόμο, εκείνοι που έκαναν δήλωση ενέργειας μέχρι 30 Ιουνίου 2014 , σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό διαιτησίας ( δηλαδή 3 μήνες πριν).

Όταν όμως, προσπαθείς  να ασκήσεις εξουσία σε ξένα χωράφια είναι λογικό να κάνεις λάθη, πολύ δε περισσότερο όταν στην εφαρμογή προηγείσαι των νομοθετικών ρυθμίσεων.

Θα συμφωνήσουμε λοιπόν με εκείνον - που δεν έχουμε καταλάβει αν θέλει να μας προστατέψει η να μας εγκαλέσει στην τάξη -   ότι όντως  δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να κατανοήσεις απλά ελληνικά κείμενα, θα του επισημάνουμε όμως , ότι δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ιδιαίτερα έξυπνος για να καταλάβεις γιατί στο δικό του κείμενο, παραλείπονται ημερομηνίες και χρονολογικές περίοδοι.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΤΗΣ
4-11-2014

Τετάρτη 05-11-2014
ώρα: 23.05

Το Δ.Σ του ΣΚΚΑ στην συνεδρίαση της Τρίτης 4 Νοεμβρίου 2014 αποφάσισε ομόφωνα ο κριτής διεθνών αγώνων, Σύρος Βασιλάς να μείνει εκτός από τους αγώνες της Euroleague και των Εθνικών κατηγοριών μέχρι το τέλους του έτους(2014).
Το Δ.Σ πήρε αυτή την απόφαση διότι ο κριτής πήγε στο γήπεδο χωρίς να φορά την εμφάνιση που απαιτείται στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
Επίσης αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή στο Π.Σ του Συνδέσμου του κριτή Χρήστου Γιάκαλου για παράβαση του άρθρου 4 παράγραφος 7γ του καταστατικού του Συνδέσμου  ( συμπεριφορά του μέλους αντίθετη με τα συμφέροντα και την φήμη του Συνδέσμου).

Συγκεκριμένα ο κριτής Γιάκαλος εμφανίζετε σε τηλεπαιχνίδι με την μπλούζα του ΣΚΚΑ
.


ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ

Κυριακή 20-10-2014
ώρα: 19.40

Το Δ.Σ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον υπερβολικό αριθμό κωλυμάτων που δηλώνονται από τους κριτές.

Συνάδελφοι, 
Μπορούμε να κατανοήσουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στην προσωπική σας ζωή. Είναι όμως ανάγκη να γνωρίζετε ότι τα κωλύματα που φτάνουν καθημερινά τόσο στην ΕΣΚΑ όσο και στον ΣΚΚΑ περιορίζουν την δυνατότητα εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων και μας υποχρεώνουν να πάρουμε μέτρα.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να αποφεύγετε να δηλώνετε κώλυμα με ευκολία, όπως κάνατε μέχρι σήμερα.

Η τοπική Ένωση έχει αυξημένες ανάγκες και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση.


OI ΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΤΗΣ EUROLEAGUE
2014-2015

Τετάρτη 15-10-2014
ώρα: 18.20

Μετά την συνάντηση των κριτών διεθνών αγώνων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΚΚΑ, ανακοινώνουμε τους κριτές που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Euroleague για την αγωνιστική περίοδο 2014 -2015. 

ΒΑΓΓΕΡ ΠΩΛΙΝΑ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΑΒΙΔΕΛΗ ΑΣΗΜΙΝΑ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΙΡΗ
ΜΠΑΛΤΑΣΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΚΙΑΔΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΣΠΥΡΛΙΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΦΟΥΝΤΗ ΜΑΡΙΖΑ
ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ- ΚΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Οι παραπάνω κριτές θα χρησιμοποιηθούν στο πρωτάθλημα της Α1 ανάλογα με τον αριθμό των αγώνων της Euroleague που θα συμμετέχουν. (1 αγώνας Euroleague = -2αγώνες Α1).


ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΚΡΗΤΗ

Σάββατο 11-10-2014
ώρα: 14.10

Όταν οι κριτές και οι διαιτητές κάνουν μεγάλες παρέες κατά κανόνα περνούν καλά.

  


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ 2014-2015

Κυριακή 05-10-2014
ώρα: 15.40

Το Δ.Σ του Συνδέσμου, ανακοινώνει τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων (επιτυχόντες) που έγιναν την Κυριακή 5-10-2014.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2014 - 2015

ΓΙΑ ΕΟΚ2 ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ 3 ΚΡΙΤΕΣ
ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΚΥΚΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΗ ΒΑΣΛΙΚΙΚΗ
ΜΑΪΔΩΝΗΣ ΕΡΜΟΛΑΟΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΓΙΑ ΕΟΚ1
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΓΙΑ Α1 ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ 1 ΚΡΙΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ 2 ΚΡΙΤΕΣ
ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΤΣΙΧΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ 
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ  
ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑ

 

Παρασκευή 12-09-2014
ώρα: 18.30

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 773 Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2014

                             ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ - Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ &   ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ (Κ-22) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015


Μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, σας γνωστοποιούμε τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ, Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ και του ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ (Κ-22), της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.
Α) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ

1) ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ-
ΕΦΗΒΩΝ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα χωρίσθηκαν σε 16 ομίλους ως εξής:
α) Οι ομάδες που οι ανδρικές τους συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών εκτός των σωματείων πού μετέχουν στην Α΄κατηγορία Παίδων και Εφήβων δημιούργησαν τον (1) όμιλο. 
β) Οι ομάδες που οι ανδρικές τους συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας ΕΣΚΑ (42 ομάδες) χωρίσθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια σε (5) ομίλους (2ος-6ος).
γ) Οι ομάδες που οι ανδρικές τους συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Γ’ και Δ` κατηγορίας ΕΣΚΑ καθώς και όσες θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά (82 ομάδες) χωρίσθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια σε (8) ομίλους (7ος-14ος).
δ) Οι ομάδες που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα παίδων και εφήβων ΕΣΚΑ με δεύτερες ομάδες δημιούργησαν τον (15 & 16) όμιλο.

Επισημαίνεται ότι οι δεύτερες ομάδες Παίδων ή Εφήβων των σωματείων που δηλώσουν συμμετοχή δεν δικαιούνται πρόκρισης στην Β΄Φάση.

Η ΕΣΚΑ διατηρεί το δικαίωμα να τοποθετεί τα σωματεία σε οποιοδήποτε όμιλο , ανεξάρτητα από την κατηγορία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ανδρών , για τον καλύτερο χωρισμό των ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια.
Οι αγώνες του 11ου,12ου,Ομίλου θα διεξάγονται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ.
Οι αγώνες του 1ου,2ου,3ου,Oμίλου θα διεξάγονται κάθε ΤΡΙΤΗ.
Οι αγώνες του 08ου,10ου Oμίλου θα διεξάγονται κάθε ΠΕΜΠΤΗ.
Οι αγώνες του 4ου , 05ου ,06ου ,7ου, 09ου , 13ου ,14ου , 15ου & 16ου Oμίλου θα διεξάγονται κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 

Η Ε.Σ.Κ.Α. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής ημέρας τέλεσης αγώνων ανά όμιλο λόγω μη ικανού αριθμού κριτών και διαιτητών για την κάλυψη των αγώνων.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Α’ΦΑΣΗ
α) Οι ομάδες του 1ου έως και 16ου ΟΜΙΛΟΥ θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα ΠΟΥΛ (ένας με όλους) ΔΥΟ ΓΥΡΩΝ. Οι ομάδες των Παίδων και Εφήβων που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση από τους ομίλους 1 έως και 14 θα προκριθούν για την Β`ΦΑΣΗ (σύνολο ομάδων παίδων 28, εφήβων 22).

Β’ΦΑΣΗ
Οι 28 ομάδες Παίδων που θα προκριθούν, θα αγωνιστούν σε αγώνες ΝΟΚ ΑΟΥΤ στις έδρες των σωματείων που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους ,ως κάτωθι.(βλ. συνημμένο πίνακα 1)
Οι 22 ομάδες Εφήβων που θα προκριθούν, θα αγωνιστούν σε αγώνες ΝΟΚ ΑΟΥΤ στις έδρες των σωματείων που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους ,ως κάτωθι.(βλ. συνημμένο πίνακα 2)
Οι νικητές των αγωνων θα προκριθούν για την Γ`ΦΑΣΗ (σύνολο ομάδων Παίδων 14, Εφήβων 11).

Γ’ΦΑΣΗ
Οι 14 ομάδες Παίδων που θα προκριθούν,κατόπιν κλήρωσης θα αγωνιστούν σε αγώνες ΝΟΚ ΑΟΥΤ σε ουδέτερα γήπεδα .(βλ. συνημμένο πίνακα 3)
Οι 11 ομάδες Εφήβων που θα προκριθούν,κατόπιν κλήρωσης θα αγωνιστούν σε αγώνες ΝΟΚ ΑΟΥΤ σε ουδέτερα γήπεδα . (βλ. συνημμένο πίνακα 4)
Ο ΤΡΕΙΣ (3) ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΘΑ ΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Β) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α΄ΦΑΣΗ

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα χωρίσθηκαν σε τέσσερις (4) ομίλους , με κατά τον δυνατόν γεωγραφικά κριτήρια και θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα ΠΟΥΛ (ένας εναντίον όλων ) δύο γύρων και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Λόγω μη σταθερής ημέρας στο πρωτάθλημα της Δ΄κατηγορίας ενδέχεται να υπάρχει μερική ανακατανομή ομάδων στους ομίλους καθώς και αλλαγή αριθμού-ων κλήρωσης.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση καθενός από τους τέσσερις (4) ομίλους, ανέρχονται στην Γ΄κατηγορία. Για δε την ανάδειξη του πρωταθλητή της Δ΄κατηγορίας αυτές οι ομάδες, θα αγωνιστούν μεταξύ τους με σύστημα τελικής τετράδας, μετά από κλήρωση.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η,3η & 4η θέση καθενός από τους τέσσερις (4) ομίλους, σύνολο δώδεκα (12), προκρίνονται για την Β΄φάση.
Β΄ΦΑΣΗ
Οι δώδεκα (12) ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄φάση θα χωριστούν με κλήρωση σε τέσσερις (4) ομίλους των τριών (3) ομάδων και θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα ΠΟΥΛ (ένας εναντίον όλων) δύο γύρων και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Επισημαίνεται ότι και για τους τέσσερις (4) ομίλους θα διεξάγονται δύο (2) αγωνιστικές κάθε εβδομάδα.
Κάθε όμιλος θα περιλαμβάνει μία ομάδα που τερμάτισε στην Α΄φάση στην 2η θέση, μία ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση και μία ομάδα που τερμάτισε στην 4η θέση,οι οποίες όμως δεν ήταν στον ίδιο όμιλο στην Α΄φάση.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση καθενός από τους τέσσερις (4) ομίλους ανέρχονται στην Γ΄κατηγορία. 
Γ΄ΦΑΣΗ 
Κατάταξη με σύστημα τελικής τετράδας θα γίνει επίσης για τις ομάδες που θα καταλάβουν την 2η θέση των ομίλων της Β΄φάσης, ώστε να υπάρχουν επιλαχούσες ομάδες σε περίπτωση που χρειασθεί να ανέλθουν στην Γ΄κατηγορία και άλλες. 
Ως έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται η εβδομάδα 6 με 12 Οκτωβρίου 2014.

Γ) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ (Κ-22)

Μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, σας γνωστοποιούμε τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά νέων (Κ-22) της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ (Κ-22)

1) ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο τουρνουά θα χωρισθούν, με κριτήρια εθνικών και τοπικών κατηγοριών, σε τρεις (3) ομίλους και θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα ΠΟΥΛ (ένας εναντίον όλων ) δύο γύρων και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Οι όμιλοι θα ανακοινωθούν την ημέρα της κλήρωσης.
Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξάγονται κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ. 

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Α’ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η,2η,3η & 4η θέση καθενός από τους τρεις (3) ομίλους, σύνολο δώδεκα (12), προκρίνονται για την Β΄φάση.

Η Α΄φάση θα αρχίσει στις 16 Οκτωβρίου 2014. 

Β'ΦΑΣΗ

Οι δώδεκα (12) ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄φάση θα χωριστούν με κλήρωση σε τέσσερις (4) ομίλους των τριών (3) ομάδων και θα συναντηθούν μεταξύ τους με σύστημα ΠΟΥΛ (ένας εναντίον όλων) δύο γύρων και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Κάθε όμιλος της Β΄φάσης θα περιλαμβάνει μία ομάδα από τον 1ο όμιλο, μία ομάδα από τον 2ο όμιλο και μία ομάδα από τον 3ο όμιλο της Α΄φάσης.
Η Β΄φάση θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου 2015. 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Για την ανάδειξη του πρωταθλητή του τουρνουά, οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν, θα αγωνιστούν μεταξύ τους με σύστημα τελικής τετράδας σε γήπεδο και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την Ε.Σ.Κ.Α., ως εξής:

1η Αγωνιστική
1.ΝΙΚΗΤΗΣ 1ου ομίλου με ΝΙΚΗΤΗ 2ου ομίλου 
2.ΝΙΚΗΤΗΣ 3ου ομίλου με ΝΙΚΗΤΗ 4ου ομίλου 

2η Αγωνιστική
Ν1 - Ν2 (για 1η και 2η θέση)
Η1 - Η2 (για 3η και 4η θέση)

Υπεύθυνη του τουρνουά Νέων είναι η κ.Μαριάννα Κραουνάκη τηλέφωνο επικοινωνίας 2102924892 και email kraounaki@eska.gr. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ.ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ Ι.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 774 Αθήνα,10 Σεπτεμβρίου 2014

                             ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
               ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ,ΠΡΟΜΙΝΙ & ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 
             ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Κ.Α.αποφάσισε στις προκηρύξεις των Τουρνουά Μίνι ,Προμίνι , και του πρωταθλήματος Παίδων-Εφήβων της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 τις παρακάτω τροποποιήσεις: 

α) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ

Στην προκήρυξη του τουρνουά Μίνι Αγοριών της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 στο άρθρο 5 ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΩΝ τροποποιείται ως εξής:
Στο τουρνουά Μίνι Αγοριών θα χρησιμοποιηθεί συνθετική ή δερμάτινη μπάλα ΝΙΚΕ Νο 7.

β) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ

Στην προκήρυξη του τουρνουά Προμίνι Αγοριών της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 στο άρθρο 5 ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΩΝ τροποποιείται ως εξής:
Στο τουρνουά θα χρησιμοποιηθεί συνθετική ή δερμάτινη μπάλα ΝΙΚΕ
Νο 5. 

γ) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ

Στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος Παίδων και Εφήβων της αγωνιστικής περιόδου 2014-015 στο άρθρο 4 ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ τροποποιείται η δεύτερη παράγραφος ως εξής:
Οι αγώνες της Β΄κατηγορίας Παίδων & Εφήβων θα διεξαχθούν σε κλειστά γήπεδα εφ΄όσον στους Δήμους που έχουν έδρα τα σωματεία, υπάρχει κλειστό γυμναστήριο.Κάθε σωματείο οφείλει να δηλώσει γήπεδο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ.ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ Ι.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ


Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Προς όλα τα
γυναικεία σωματεία της Ε.Σ.Κ.Α.

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έλλειψης της μπάλας ΝΙΚΕ Νο6 ,τα γυναικεία σωματεία, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μπάλα molten No6 για τους αγώνες του Κυπέλλου Γυναικών, Κορασίδων και Νεανίδων μέχρι την ημερομηνία 3/10/2014.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΚΑ


Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Προς όλα τα
ανδρικά σωματεία της Ε.Σ.Κ.Α.

                                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έλλειψης της μπάλας ΝΙΚΕ Νο7 ,τα ανδρικά σωματεία της Ένωσης μας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μπάλα molten No7 για τους αγώνες του Κυπέλλου Ανδρών, Παίδων και Εφήβων μέχρι την ημερομηνία 3/10/2014.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΚΑ


ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

Σάββατο 21-06-2014
ώρα: 22.40

Δεν αποτελεί τυχαία παράδοση για του κριτές η εκδρομή του Συνδέσμου. Πανέμορφοι προορισμοί, επιλεγμένα ξενοδοχεία,  καλές τιμές μα πάνω απ' όλα ειλικρινείς  σχέσεις, δίχως ανταγωνισμούς δημιουργούσαν και δημιουργούν τις συνθήκες για ένα υπέροχο σαββατοκύριακο!!


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΚΑ 12-06-2014

Παρασκευή 20-06-2014
ώρα: 19.40

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη 12-6-2014 και ώρα 17,00 στα γραφεία του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, κατόπιν διαβίβασης προς αυτό της ανάκλησης της αναφοράς/καταγγελίας του κριτή Αργύρη Μητσογιάννη κατά της κριτή Αγγελικής Μπακαλάκη........
                          
                                                                                         περισσότερα 


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΚΚΑ 2014


Τρίτη 17-06-2014
ώρα: 21.10

Δημοσιεύουμε κατά σειρά επιτυχίας, τον πίνακα των επιτυχόντων στην Σχολή Κριτών του ΣΚΚΑ 2014.

Το Δ.Σ καλωσορίζει τους νέους συναδέλφους στην μπασκετική οικογένεια και ιδιαίτερα στην οικογένεια  των κριτών.

1

ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

2

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

3

ΡΕΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

4

ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

5

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

6

ΓΑΛΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

7

ΡΟΥΜΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

8

ΣΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

9

ΒΙΤΣΙΚΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

10

ΤΡΑΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

11

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

12

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

13

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

14

ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

15

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΑ

16

ΣΚΡΕΠΕΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

17

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΕΑ

18

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

19

ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

20

ΣΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

21

ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

22

ΚΑΡΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

23

ΤΣΟΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

24

ΛΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

25

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

26

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

27

ΣΚΟΡΔΑΛΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

28

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

29

ΒΕΡΩΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

30

ΜΠΕΛΕΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

31

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

32

ΤΑΣΣΙΑ ΓΚΟΛΦΩ

33

ΣΟΥΜΠΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

34

ΚΑΡΥΔΗ ΙΟΥΛΙΑ

Οι νέοι συνάδελφοι παρακαλούνται να προσέρχονται για την εγγραφή τους στον Σύνδεσμό, για τον μήνα Ιούνιο, από την Τρίτη 24-6-2014 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 17.00 - 19.00  και για τον μήνα Ιούλιο κάθε Τρίτη 17.00 - 19.00.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΑΜΑΛΗΣ


Τρίτη 03-06-2014
ώρα: 17.10

Σε κλίμα έντονα συγκινησιακό έγινε την Κυριακή 1 Ιουνίου2014 η εκδήλωση μνήμης για τον Χρίστο Τζαμάλη.

Είμαστε όλοι εκεί. Η Ελένη, τα παιδιά του, οι φίλοι του ,οι συνεργάτες του , οι αθλήτριες του (παλαιές και νεώτερες) και όσοι άνθρωποι τον αγάπησαν και μοιράστηκαν πράγματα μαζί του.


Με αγάπη, με νοσταλγία και με έντονα τα συναισθήματα, εκείνα που μας προκαλεί η δική του απουσία, ζήσαμε τις στιγμές του, θυμηθήκαμε τις αγωνίες του και πατήσαμε πάνω στις δικές του πατημασιές. 

Όλοι μαζί δώσαμε μια υπόσχεση να κάνουμε την 1η του Ιούνη ημέρα μνήμης για τον Χρίστο


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ !!!!!

Παρασκευή 09-05-2014
ώρα: 16.30

Ένα μήνα και 8 ημέρες μετά από την πρώτη αναφορά μας στην λάθος ερμηνεία του άρθρου 6 του Ν 4225/2014, για τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα με εργόσημο στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δικαιωθήκαμε!!

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη ενέργεια η οποία ήταν σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

 Ήταν φαεινότερο του ηλίου, πως είχαμε να κάνουμε με λάθος ερμηνεία από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ, δεδομένου ότι η διαιτησία και τα όργανα της διαιτησίας εξαιρούνται από το εργόσημο (σύμφωνα πάντα με το άρθρο 6 του Ν 4225/2014).
 
Δώσαμε έναν δύσκολο, σκληρό και άνισο αγώνα για να αποδείξουμε το αυτονόητο και τα καταφέραμε!!!

Πρέπει να γνωρίζεται ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας και μαζί με τους συνεργάτες του βοήθησε στην αποκατάσταση της νομιμότητας και της εφαρμογής του επίμαχου άρθρου, που μας εντάσσει στις εξαιρέσεις (δηλαδή στην μη καταβολή της αμοιβής αγώνα με εργόσημο).

Όμως δίπλα μας με έντονη και συνεχή παρουσία ήταν και ένας πραγματικός φίλος, ένας άνθρωπος που είναι χρόνια συνεργάτης και κινείται στους ίδιους χώρους με εμάς. Άνοιξε πόρτες ερμητικά κλειστές, έδωσε την πραγματική εικόνα σε εκείνους που είχαν την ευθύνη για την αποκατάσταση της αλήθειας και κατάφερε να μπούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που μας εξασφάλισε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Κυριάκο, οι κριτές της Αττικής και όχι μόνο, σε ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθεια.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 8/5 βρίσκεται στον ΕΣΑΚΕ επιστολή της ΕΟΚ με την οποία ζητά την παύση της καταβολής της αμοιβής αγώνα με εργόσημο στα μέλη της Γραμματείας.
Ανάλογη επιστολή έφυγε και από το Υπουργείο για τον ΕΣΑΚΕ .

Τελειώνοντας, νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΟΚ που ήταν αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και βέβαια την δική μας Ελένη Φουντουκίδου που ήταν παρούσα με κάθε τρόπο, όσες φορές χρειάστηκε συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος. 
                                                        ΤΟ Δ.Σ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΚΑ

Τρίτη 08-04-2014
ώρα: 15.40

Την Πέμπτη 3-4-2014 συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΚΚΑ ύστερα από την παραπομπή προς αυτό, από το Δ.Σ, της κριτή Αγγελικής Μπακαλάκη.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε ..................                                    
                                                                                         περισσότερα 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 07-04-2014
ώρα: 15.40

Σήμερα το πρωί η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Τάνια Μερίκα, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εργασίας  είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του γραφείου του υπουργού και κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με το θέμα του εργοσήμου.

Όπως όλα δείχνουν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, στις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει ειδική διάταξη που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο μας.

Για τον λόγο αυτό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Εργασίας που μέσω του γραφείου του, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας.


ΘΟΔΩΡΗ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ !! 

Τρίτη 01-04-2014
ώρα: 23.10

Θοδωρή σε περιμέναμε αλλά δεν ήρθες!!!
Δεν σε ξέχασε κανείς Θοδωρή, όλοι οι φίλοι σου ήμασταν εκεί στο γνώριμο στέκι σου αναζητώντας την παρουσία σου και δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ  το γέλιο σου, τα αστεία σου  και την αγάπη που μας χάριζες.

Αλήθεια ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω!!!

 


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ

Δευτέρα 31-03-2014
ώρα: 19.30

Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή που έστειλε ο Σύνδεσμος προς το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ , σχετικά με το εργόσημο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της λίγκας κ. Γ. Χαλαβατζάκη:

Κύριε Πρόεδρε,
Σας στέλνουμε τις θέσεις μας σχετικά με την πρόσφατη απόφασή σας να εντάξετε τα όργανα της διαιτησίας( σημειωτές – χρονομέτρες) στην διαδικασία του εργόσημου, αντί της μέχρι σήμερα απόδειξης επαγγελματικής δαπάνης (τίτλο κτήσης):

Με το άρθρο 6 του Νόμου 4225/2014 προστέθηκε υποπερίπτωση στην περίπτωση Δ΄ της παρ.1 του άρθρου 20 του Ν.3863/2010 δια της οποίας επεκτάθηκε η καταβολή της αμοιβής και η ασφάλιση μέσω εργοσήμου στους απασχολούμενους αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και συγκεκριμένα εντάχθηκε στην εφαρμογή του εργοσήμου, ως τρόπο καταβολής της αμοιβής και ασφάλισης και το απασχολούμενο προσωπικό από ΠΑΕ , ΚΑΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, κερδοσκοπικά ή μη, αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων στα γήπεδα παντός είδους αθλητικών αγώνων, αμειβόμενο με την ώρα , την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα. 

To άρθρο 20 του Ν.3863/2010 κατά την έναρξη της ισχύος του, αναφερόταν στο προσωπικό που απασχολείτο περιστασιακά στην οικία του εργοδότη, αμειβόμενο με την ώρα ή την ημέρα είτε σε έναν ή περισσότερους εργοδότες, ο δε σκοπός του Νόμου, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση αυτού ήταν να εντάξει στο εργόσημο του ΙΚΑ την αδήλωτη εργασία η οποία διέφευγε των ασφαλιστικών υποχρεώσεων τόσο από την πλευρά του εργοδότη όσο και από την πλευρά του εργαζόμενου. Με τροποποιήσεις του ως άνω άρθρου εντάχθηκαν στη διαδικασία του εργοσήμου και άλλα είδη εξαρτημένης εργασίας. 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η υποχρέωση ένταξης στη διαδικασία του εργοσήμου αφορά το συγκεκριμένο είδος εργασίας (εξαρτημένη) με όποια μορφή αυτή παρέχεται, περιστασιακή, ωριαία, ημερήσια σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα και βέβαια εξυπακούεται ότι θα πρέπει μεταξύ των συναλλασσόμενων να υφίσταται εργασιακή σχέση με τα στοιχεία της εξαρτημένης εργασίας (διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη για τον καθορισμό του χρόνου, τόπου και τρόπου παροχής της εργασίας, έλεγχος του εργοδότη κατά την παροχή της εργασίας κλπ).

Άλλωστε και το άρθρο 6 του Ν.4225/2014 ρητά ορίζει ότι οι διατάξεις του αφορούν στο προσωπικό που απασχολείται στις ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα ως προαναφέρθηκε κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και αμοίβεται με τους ανωτέρω τρόπους.

Η ένταξη λοιπόν στη διαδικασία του εργοσήμου δεν αφορά τους παρατηρητές, τους επόπτες, τους χρονομέτρες, τους σημειωτές και κάθε άλλο όργανο που ασκεί διαιτησία ή κρίση σε ομαδικό άθλημα διότι:

- Δεν υφίσταται κανενός είδους εργασιακή σχέση μεταξύ των ομάδων με όποια νομική μορφή αυτές λειτουργούν (Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία, σωματείο κλπ) και των ανωτέρω προσώπων διότι τα πρόσωπα αυτά ασκούν έργο διαιτησίας ή κρίσης στους επίσημους αγώνες του αντίστοιχου αθλήματος, επιβλέποντας και εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και δε νοείται να υπάρχει κανενός είδους εξάρτηση (εργασιακή ή άλλου είδους) με τις ομάδες διότι αυτό θα αναιρούσε το ρόλο και τη φύση των καθηκόντων τους, ιδιαίτερα δε θα έθετε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και αμεροληψία των προσώπων και των συγκροτούμενων από αυτά οργάνων.

-Τα χρήματα που καταβάλλονται στα πρόσωπα αυτά σε επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού, με τη διαδικασία που τηρείται έως σήμερα (απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης/ήδη σήμερα τίτλος κτήσης) καλύπτουν όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές υποχρεώσεις ενώ στο επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης όπως προαναφέρθηκε δεν είναι δυνατό να ενταχθούν στη διαδικασία εργοσήμου διότι σύμφωνα με τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τον ισχύοντα Κανονισμό του ΙΚΑ, στο συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα εντάσσεται μόνο η εξαρτημένη εργασία.

 Άλλωστε αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης της απόδειξης επαγγελματικής δαπάνης η οποία από 1-1-2014 έχει μετονομαστεί σε τίτλος κτήσης, η οποία χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις για συναλλαγές με φυσικά πρόσωπα, μη υπόχρεα σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων που παρέχουν υπηρεσίες περιστασιακά χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή έργου και δεν είναι υπόχρεα σε απεικόνιση συναλλαγών. 

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι και στις διευκρινιστικές οδηγίες που αναφέρονται στην εφαρμογή του ως άνω άρθρου( άρθρο 6 του νόμου 4225/14) γίνεται λόγος για το προσωπικό των ομάδων που εντάσσεται στο εργόσημο και ορίζεται ως τέτοιο το προσωπικό υποστήριξης της Γραμματείας Αγώνων (στατιστική υπηρεσία) ενώ εξαιρείται από τη διάταξη αυτή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των αγώνων, οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας κλπ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς καλαθοσφαίρισης, τον εγκεκριμένο από την ΓΓΑ κανονισμό διαιτησίας της ΕΟΚ (κεφάλαιο Δ) και το νόμο 2725/99( άρθρο 44 παράγραφος 13), οι σημειωτές και οι χρονομέτρες των αγώνων καλαθοσφαίρισης αποτελούν όργανα διαιτησίας (βοηθούς διαιτητών). 

Με δεδομένο ότι, τα πρόσωπα που συμμετέχουν ως βοηθοί διαιτητών (οι σημειωτές και χρονομέτρες) και συγκροτούν το όργανο της Γραμματείας των αγώνων καλαθοσφαίρισης , δεν αποτελούν προσωπικό των αγωνιζόμενων ομάδων αλλά ανεξάρτητο όργανο και ως εκ τούτου είναι καταφανές ότι εξαιρούνται ευθέως από τη διαδικασία του εργοσήμου, κάτι το οποίο όπως προεκτέθηκε είναι σύμφωνο με το γράμμα, το πνεύμα και το σκοπό νομοθέτησης των συγκεκριμένων διατάξεων.

                                                  Για το Δ.Σ
                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    ΤΑΝΙΑ ΜΕΡΙΚΑ                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ


ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Κυριακή 30-03-2014
ώρα: 23.20

Με μια λάθος ερμηνεία του νόμου 4225/14  άρθρο 6, ο ΕΣΑΚΕ αντικαθιστά την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης (σημερινό τίτλο κτήσης) με το εργόσημο και επιβάλει αυτόν τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα στα σωματεία μέλη του.

Επειδή η θέση αυτή του ΕΣΑΚΕ έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τον αθλητικό νόμο 2725/99 αρ.44 παράγραφο 13, όσο και με τον κανονισμό της ΕΟΚ (κανονισμός διαιτησίας κεφάλαιο Δ), είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε διεκδικώντας το αυτονόητο.

Για το λόγο αυτό, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε αφενός τον ρόλο και το έργο μας, - έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται τόσο στον κανονισμό της FIBA, όσο και στον κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης- αφετέρου το σύνολο σχεδόν των μελών μας που πλήττονται από αυτή την ερμηνεία – απόφαση .


ΚΑΙ ΟΜΩΣ …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ

Τρίτη 20-03-2014
ώρα: 13.40

Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 στις 8 το βράδυ είναι το ραντεβού μας με τον Θοδωρή στο στέκι του:

Ταβέρνα «Ο Ηπειρώτης» Αγ. Κωνσταντίνου 18 Μεταμόρφωση Αττικής.

Όλα τα χρόνια που ήταν στην παρέα μας, μας χάρισε απλόχερα την αγάπη του , την καλοσύνη του ,την φιλία του, την ψυχή του. Όλη του την ζωή την αφιέρωσε στο μπάσκετ που λάτρεψε, στους κριτές και τους διαιτητές ,που μαζί τους έζησε το όνειρο, έτσι όπως αυτός το ήθελε.

Εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτόν είναι , να μαζευτούμε στο στέκι του ρεφενέ, να ποιούμε για εκείνον, να θυμηθούμε τα όσα ζήσαμε και έτσι να κάνουμε το δικό μας μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον χαμό του.

Οι συμμετοχές μέχρι την Πέμπτη 27/3.


ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πέμπτη 20-03-2014
ώρα: 18.40

Για μία ακόμα φορά οι κριτές της Αττικής επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και προστάτεψαν τα του οίκου τους με μια ηχηρότατη πλειοψηφία που αγγίζει το 90% επί συνόλου των ψηφισάντων.

Με 72 ναι, 4 όχι και 4 λευκά ,σε σύνολο 80 παρευρισκομένων μελών, ψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ του Συνδέσμου μας για την αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής των μελών.

Το διοικητικό συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη του που κατανόησαν την ανάγκη της επιβεβλημένης αναπροσαρμογής αφενός, προκειμένου ο Σύνδεσμος να είναι βιώσιμος, αφετέρου ότι δέχθηκαν την οικονομική επιβάρυνση, για να είναι δικαιότερος και ισομερής ο τρόπος υπολογισμού των οικονομικών υποχρεώσεων όλων των μελών.

Τέτοιες αποφάσεις, με αυτές τις πλειοψηφίες αναδεικνύουν την ενότητα, την αλληλεγγύη, την συναδελφικότητα , μα πάνω από όλα στέλνουν το μήνυμα μιας δυναμικής παρουσίας, που δείχνει ότι δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

Συνάδελφοι, είναι βέβαιο ότι, τέτοιες ενέργειες , τέτοιες συλλογικές αποφάσεις μας κάνουν πιο δυνατούς. 


ΑΞΙΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ 

Τετάρτη 19-03-2014
ώρα: 20.50


Την Κυριακή στις 16-3-2014 στο γήπεδο της Νέας Μάκρης,  είχε δύο αγώνες. Έναν στις 11.00 ανάμεσα στις ομάδες της νέας Μάκρης και της Ραφήνας (παμπαίδες) και έναν στις 12.30 με τις ίδιες ομάδες αλλά τους εφήβους. Για τον  πρώτο αγώνα ήτα ορισμένοι οι κριτές Σιφναίος Θεόδωρος και Λάζαρης Παρασκευάς, ενώ στον δεύτερο αγώνα θα παρέμενε ο Θ. Σιφναίος.
Προς το τέλος του πρώτου αγώνα, ό συνάδελφος Σιφναίος ένοιωσε πόνους στο νεφρό του, που εξελίχθηκαν σε κολικό του νεφρού. Παρόλα αυτά με το τέλος του αγώνα και αφού ενημέρωσε του παράγοντες ότι θα ερχόταν έγκαιρα για τον δεύτερο αγώνα, έφυγε και πήγε στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου αφού του χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή, επέστρεψε στο γήπεδο για να μην χαθεί το παιχνίδι. Για την ιστορία ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε στις 12.45.

Ο συνάδελφος Σιφναίος είναι άξιος συγχαρητηρίων για την πράξη αυτή και ο Σύνδεσμος τον  ευχαριστεί θερμά.

Η ενέργεια αυτή του Συναδέλφου υπενθυμίζει σε όσους το ξεχνούν, ότι οι κριτές της Αττικής από την ύπαρξη τους έως σήμερα στηρίζουν και  δεν θα σταματήσουν να στηρίζουν και στο μέλλον τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την υποδομή της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Κυριακή 09-03-2014
ώρα: 20.45

Έγινε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο του Θοδωρή.

Ήταν όλοι εκεί, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, οι φίλες του και βέβαια όλοι οι αγαπημένοι του συνάδελφοι κριτές.

Δύσκολες στιγμές και μεγάλη συγκίνηση.
Ο Θοδωρής μας λείπει  και δύσκολα αυτό το συναίσθημα μπορεί να χαθεί.

Άλλωστε εμείς οι κριτές δεν ξέρουμε αν θέλουμε να ζούμε, δίχως να νοιώθουμε καθημερινά την απουσία του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους διαιτητές κ. Σκαλτσή και Κοτσώνη Ν. που τίμησαν με την παρουσία τους τον Θοδωρή.


ΤΕΣΣΕΡΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Πέμπτη  21-02-2014
ώρα: 18.15

Πόσο μικρός μπορείς να είσαι τελικά;
Πόσο λίγος ακόμα μπορείς να μας δείξεις ότι είσαι;

Δεν έμαθες από τα λάθη σου; Πάλι τα ίδια καμώματα κάνεις; 

Εκτός και αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εμένα.
Γιατί κάθε φορά που χάνεις την μπάλα έχουμε, εξαγγελίες, αναγγελίες, καταγγελίες, παραμύθια, κινδυνολογίες και  όρεξη να έχουμε να σε καμαρώνουμε!!!

Σταμάτα τις κορόνες, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να βραχνιάσεις , πίστεψέ με.

Ξέρεις, η ευθύνη μιας διοίκησης δεν κρίνετε πάντα από την αρχή του, ένα και ένα κάνουν δύο, στην πράξη μπορεί να κάνουν τρία και τέσσερα ακόμα.
Μην κλέβεις τα όνειρα των άλλων, κάνε δικά σου για να μπορείς να τα ζήσεις, να τα χαρείς. Τα ξένα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες για σένα. Μην πουλάς ψεύτικες ελπίδες, ψεύτικες υποσχέσεις για να καλύψεις τις αδυναμίες σου.

Τι σου λέω όμως τώρα ε...;

Όταν υπηρετείς για χρόνια την αρχή του διαίρει και βασίλευε πως μπορείς αλήθεια να καταλάβεις τις αξίες εκείνες που καθορίζουν καθαρές διαδρομές, διάφανες συνεργασίες , ανιδιοτελείς και ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις;

Αλλά είπαμε, εσύ απολαμβάνεις τον αέρα της κορυφής.

Θυμάσαι ; 
« ….. στις ψηλές κορφές ανεβαίνουν οι αετοί ή τα ερπετά….»
Αετοί !! Πουλιά περήφανα , δυναμικά και αγέρωχα!!
Πραγματικοί κυρίαρχοι της κορυφής!!!
Δεν φοβούνται, δεν δειλιάζουν!!
Έχουν καθάριο βλέμμα!! Έχουν σιγουριά, αυτοπεποίθηση!! Έχουν επιβλητική παρουσία!!

Λυπάμαι, ούτε τώρα μου μοιάζεις αετός.

Σου το έγραψα 16.2.2010  και  μετά, με πήρες τηλέφωνο, μου είπες ότι ήταν λάθος σου, μου ζήτησες συγγνώμη, μου ζήτησες συνεργασία και όχι μόνο, με ενημέρωνες ..... θέλεις να συνεχίσω….;

Όχι, δεν θα το κάνω, προτιμώ να σε αφήσω να εξευτελιστείς μόνος σου. Απ’ ότι φαίνεται είναι μια παλιά σου συνήθεια, μην σου την αλλάξω.

Στο είπα και τότε στο λέω και τώρα, οι κορυφές δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα. Δεν μπορείς να τις κατακτήσεις αν δεν έχεις την δυνατότητα να αφουγκραστείς τις ανάγκες τους, αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς στους δικούς τους ρυθμούς, αν δεν τις αντιμετωπίσεις με γενναιοδωρία και αγάπη, αν δεν έχεις το ζεστό ανθρώπινο λόγο, αν δεν έχεις σεβασμό στον διπλανό σου.

Θα σε ρίξουν στα γκρέμια και θα πονέσεις.

Ξέρω ότι χρησιμοποιώ λέξεις άγνωστες στο δικό σου λεξιλόγιο, γνωρίζω καλά ότι αναφέρομε σε ενέργειες και πράξεις άγνωστες και ανύπαρκτες στην δική σου ετερόφωτη πορεία.

Όμως είναι ανάγκη να σου πω με έμφαση:

President Νιόνιο η σιωπή είναι χρυσός!!

President Νιόνιο η ντομπροσύνη είναι μαγκιά!!

President Νιόνιο είναι αρετή η ανιδιοτέλεια!!

President Νιόνιο η καθαρότητα της ψυχής είναι πολιτισμός!!

President Νιόνιο ο αθλητισμός είναι μεράκι!!

President Νιόνιο ο σεβασμός στον διπλανό σου είναι τρόπος ζωής!!

President Νιόνιο ο σεβασμός στον εαυτό σου είναι αυτοσκοπός!!

Τι κρίμα αλήθεια που δεν έχεις κάτι απ’ όλα τούτα.
Λυπάμαι ειλικρινά!!
                                                                        Τάνια Μερίκα
 


                    Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ "ΠΑΡΛΑ" 

Τετάρτη  29-01-2014
ώρα: 18.15

Όταν στον χώρο μας λες ευγενής, στην σκέψη σου έρχεται ο Θοδωρής.
Όταν ψάχνεις να βρεις ποιος περίμενε μία ώρα και 30’ για να μη χαθεί ένα παιχνίδι κορασίδων στα Καλύβια, στο νου σου έρχεται ο Θοδωρής.
Όταν δεν θυμάσαι το σκορ σε αγώνα που έγινε στην Νέα Μάκρη πριν από δύο εβδομάδες για το πρωτάθλημα των παίδων, σου λένε, «πάρε τον Θοδωρή».
όταν θέλεις να χαρακτηρίσεις κάποιον καλόκαρδο και καλοκάγαθο , τότε λες «αυτός είναι σαν τον Παρλά» και τέλος όταν σου πούνε ότι μετά τον αγώνα πήγαν για φαγητό και έφαγαν προβατίνα, ε.. τότε ρωτάς ,«που σας πήγε ο Παρλά;»

Θοδωρή ……. και τώρα τι κάνουμε ρε ξεροκέφαλε;
Πως θα καλύψουμε το δικό σου κενό;

Λένε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, εμείς όμως όσο και αν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε με αυτό, λέμε ότι ο Θοδωρής θα μας λείψει!

Θα λείψει η καλοσύνη του , η ανιδιοτέλεια, η αγάπη του για τα πρωταθλήματα στους μικρούς , στο φυτώριο του Αττικού μπάσκετ, θα λείψει η αθώα ψυχή του, θα λείψει το καθαρό του βλέμμα, θα λείψει η χαρισματική φιγούρα που στην καρδιά της υπήρχε μόνο αγάπη για όλους.

40 ολόκληρα χρόνια όργωνε τα γήπεδα και τις αλάνες προσφέροντας αγάπη στους λιλιπούτειους του αθλήματος.

40 χρόνια μεράκι , πάθος, αφοσίωση στο άθλημα που λάτρεψε.

 «Δεν με νοιάζει να με τιμωρήσετε, μόνο την ΕΣΚΑ μη μου κόψετε» έλεγε και ξανάλεγε.

Περήφανος και μοναχικός, ρομαντικός και ευθύς στις σχέσεις του με τους γύρο του. Όταν κατάλαβε ότι τα περιθώρια στένεψαν γι’ αυτόν, σιωπηλά και γενναία απομακρύνθηκε. Μάταια τον έψαχναν όλοι γνωστοί και φίλοι.
 Ο Θοδωρής ξεκίναγε για το μεγάλο ταξίδι, για το ταξίδι εκείνο που δεν έχει επιστροφή. Ένα ταξίδι που ήξερε καλά ότι θα το κάνει μόνος.
Έκλεισε τα τηλέφωνα, αρνήθηκε τα λουλούδια που του στείλαμε για περαστικά, έφυγε από το σπίτι του στέλνοντας το τελευταίο βουβό μήνυμα, ένα μήνυμα που το τύλιγε η απόλυτη σιωπή:

…….Θέλω να με θυμόμαστε υγιή ,όρθιο ή καθιστό στο τραπέζι της γραμματείας, χαμογελαστό και ξέγνοιαστο. Χωρίς σκοτούρες και προβλήματα , χωρίς να χρειαστεί να με λυπηθείτε, χωρίς να καταλάβετε ότι φεύγω…….

Εντάξει Θοδωρή…. Καλό ταξίδι !!!

Θα είσαι πάντα στα τραγούδια μας, στις παρέες μας, στις εκδρομές μας, στο τραπέζι της Γραμματείας σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, μα πάνω από όλα θα είσαι ΠΑΝΤΑ στην καρδιά μας.


ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ..... 

Κυριακή 24-11-2013
ώρα: 11.15

Είμαστε λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές που ανέδειξαν την νέα διοίκηση του Συνδέσμου σε όλα τα επίπεδα και νοιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε, τόσο για την συμμετοχή σας όσο και για την εμπιστοσύνη σας.

Αυτές οι εκλογές μας επιβεβαίωσαν με έναν απίστευτα εκκωφαντικό θόρυβο ότι, ο χώρος στην συντριπτική του πλειοψηφία έχει δυνατά αντανακλαστικά και υψηλό αίσθημα ευθύνης για όσα συμβαίνουν γύρο του.

Μας χάρισαν απλόχερα μηνύματα αισιοδοξίας.
Μας υποχρέωσαν να συνεχίσουμε την πορεία μας με μόνο στόχο την συνεχή άνοδο του χώρου και βέβαια μας ανάγκασαν να μην σκεφτούμε ποτέ να εφησυχάσουμε.

Συνάδελφοι, πήραμε το μήνυμα σας και σας στέλνουμε το δικό μας:

Θα είμαστε πάντα εδώ για να υπερασπιστούμε την  θέση των κριτών, στην μεγάλη μπασκετική οικογένεια.
Θα είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε την ενότητα του χώρου.
Θα είμαστε εδώ για να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τους κριτές της Αττικής, εκεί ακριβώς που τους αξίζει. 

Με σεβασμό, μεράκι και πίστη στις αρχές και τις αξίες, που χρόνια τώρα υπηρετούμε και με εσάς δίπλα μας, θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι. 
                                                                     Σας ευχαριστούμε
                                                                               Το Δ .Σ 


ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΣΚΚΑ 

Τρίτη 19-11-2013
ώρα: 20.45

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής, συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 19-11-2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΝΙΑ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ                                   ΤΡΙΧΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ     ΠΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΗ                                      ΚΑΛΚΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
                                                ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 
ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Κυριακή 17-11-2013
ώρα: 11.35

ΕΚΛΟΓΕΣ – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σήμερα την 17η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στα γραφεία του Συνδέσμου , έγιναν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής για την εκλογή οργάνων της Διοίκησης. Κατά τις αρχαιρεσίες :

ΨΗΦΙΣΑΝ : 151
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 141
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 8
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 2

Η τελική κατάταξη των υποψηφίων που εκλέγονται και των αναπληρωματικών είναι η παρακάτω:

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Θεοδοσάκης Σταμάτιος

109

Μερίκα Αναστασία (Τάνια)

100

Αναστασόπουλος Αναστάσιος

97

Δημητρακόπουλος Αντώνιος

84

Διονυσιάδης Δημήτριος

79

Καλκάνη Μαρία

75

Σαμοίλης Αναστάσιος

68

Τρίχας Απόστολος

60

Πατακός Γεώργιος

49

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Πλεσιώτης Γεώργιος

45

Βακαλούδης Χρήστος

43

Δαλιάνη Παναϊτσα

39

Καλαντζής Δημήτριος

36

Σταυρουλάκης Νικόλαος

30

Σιδηρόπουλος Ιορδάνης

29

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Πίττας Σταμάτιος

97

Τριανταφύλλου Μαρία

82

Φουντή Μαρία

74

Σκιαδάς Ηρακλής

73

Φουντουκίδου Ελένη

65

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ιατρού Δημήτριος

89

Μπούκας Γεώργιος

85

Αναγνώστου Γεώργιος

67

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Βάγγερ Πωλίνα 89
Σπυρλιδάκη Γεωργία 70
Μπαλτάσης Θεόδωρος 70
Αποστολόπουλος Χρήστος 61
Παπαδόπουλος Μιλτιάδης 55
Καλιαρντάς Παναγιώτης 54

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Βούρος Ευστάθιος 46
Καρατζένης Αθανάσιος 38

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΙΖΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Α' ΜΕΛΟΣ                                      Β' ΜΕΛΟΣ
       ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ             ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!

Παρασκευή 18-10-2013
ώρα: 20.15

Δεν θυμάμαι να διαπραγματευτήκαμε ποτέ την ενότητα του χώρου.

Δεν θυμάμαι καμία στιγμή που να χρειάστηκε να αλλοιώσουμε τους στόχους μας. 

Δεν θυμάμαι να υπήρξε καμία δύναμη που να κατάφερε να διασπάσει αυτό το συμπαγές κομμάτι που όλοι μαζί κτίσαμε λιθαράκι- λιθαράκι.

Χρόνια τώρα δίνουμε μαθήματα, εντιμότητας, ακεραιότητας και σωστής αντιμετώπισης του λόγου υπάρξεώς μας. Όλοι ξέρουν ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

Δεν φιλοδοξούμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, ούτε να αποκτήσουμε τις ιδιότητες του νάρκισσου. Υπάρχουν όμως στιγμές που νοιώθουμε περήφανοι για τις επιλογές μας και ελεύθεροι από τις πάσης λογής δεσμεύσεις  και αυτό είναι ανάγκη και να το πούμε και να το γράψουμε . Ακόμα μπορούμε και να το φωνάξουμε αν χρειαστεί. 

Γιατί πάνω από όλους και πάνω από όλα, εμείς και το μπάσκετ σε πείσμα των καιρών θα παραμείνουμε ενωμένοι!!!

Έτσι, καταφέραμε να κρατηθούμε και τώρα, με εμφανή βέβαια τα σημάδια από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα (πάνω και κάτω από την μέση).

Η Euroleague, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων και μετά από τα τόσα χρόνια λειτουργίας της, κατάλαβε ότι οι κριτές στην Αττική είναι υπεράριθμοι και υποχρέωσε ένα σημαντικό κομμάτι αυτών σε διαθεσιμότητα. Ξεχνώντας γρήγορα την προσφορά τους. 
Καταφέραμε να διατηρήσουμε την παρουσία και των 38 κριτών διεθνών αγώνων την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, αγνοώντας το αίτημα που τέθηκε κατά την διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών.
Δυστυχώς σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε μια σκληρή πραγματικότητα.

Η ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα στον δικό μας χώρο ευθύνης, αντιμετωπίζει πρόβλημα τιμωρίας αν δεν ακολουθήσει τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής.
Αν μέναμε στην αρχική μας θέση θα βάζαμε σε κίνδυνο αυτήν την ομάδα που απειλείται πλέον με πρόστιμο και μηδενισμό από το εν λόγο πρωτάθλημα.


Οι επιλογές μας περιορισμένες, ο χρόνος αντίδρασης ανύπαρκτος.
Οι στόχοι δύο. Το καλύτερο για την ομάδα, το καλύτερο για τους κριτές. Η λύση δυστυχώς μία.

 Να δεχθούμε τον περιορισμό των κριτών για τους αγώνες της Εuroleague ώστε να μην βάλουμε σε περιπέτειες την ομάδα και το άθλημα, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα των κριτών.

Σε έκτακτη συνάντηση στα γραφεία μας, αφού ενημερώθηκαν οι κριτές που επί σειρά ετών (από την ίδρυσή της έως σήμερα) προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Euroleague, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ότι δεν τους χρειάζεται όλους, συζητήσαμε τους τρόπους αντιμετώπισης της νέας τάξης πραγμάτων.

Η απόφαση ήταν δύσκολη, οι κριτές σύρθηκαν σε μια λύση που κανένας δεν ήθελε. Υποχρεώθηκαν να επιλέξουν λύσεις που δεν ήταν ευχάριστες για αυτούς. Ένοιωσαν ότι με τις επιλογές τους πιθανόν να έθεταν σε κίνδυνο την ενότητα του χώρου. 

Παρόλα αυτά πήραν μια γενναία απόφαση που δείχνει το υψηλό επίπεδο ευθύνης τους.

Με δεδομένη την μη συμμετοχή του προεδρείου στους αγώνες της Εuroleague -  όπως άλλωστε ήταν φυσικό - διαμορφώθηκε λίστα των 15 κριτών (τόσους ζήτησαν) που θα χρησιμοποιηθούν προς το παρόν στο εν λόγο πρωτάθλημα.
Είναι δε αυτονόητο ότι η συμμετοχή των 15 στα Εθνικά Πρωταθλήματα και το Πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ θα είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ και όλους τους κριτές διεθνών αγώνων για την εξαιρετική θέση που κράτησαν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον χώρο.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την στροφή της μπασκετικής μας διαδρομής και βέβαια να τονίσω ότι δεν είμαστε απροστάτευτοι.


Οι κανόνες που διέπουν τον χώρο μας δεν μπορούν ούτε να αλλάξουν, ούτε να αλλοιωθούν από ενέργειες και πράξεις που δεν πείθουν κανένα για τον λόγο ύπαρξής τους.

Για τον λόγο αυτό, οι κριτές της Αττικής δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την ιδιωτικοποίηση του αθλήματος πολύ δε περισσότερο την δική τους. 

                                                                                      Τάνια Μερίκα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΓΚΑΜΙΛΗ
ΣΤΟΝ ΣΚΚΑ

Παρασκευή 07-6-2013
ώρα: 18.40

Ο κύριος Τσαγκαμίλης επικοινώνησε σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 με την Πρόεδρο του Σ.Κ.Κ.Α κυρία Τάνια Μερίκα προκειμένου να δώσει τις δικές του απαντήσεις στην δική μας επιστολή.
Αφού απεδέχθη ότι πράγματι κάτι δεν πήγε καλά όλα αυτά τα χρόνια, υποσχέθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει πάλι το Τουρνουά και θα έχει μόνο αυτός την ευθύνη για αυτό, όλα θα αλλάξουν.
Όπως είναι φυσικό δεν έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε τα όσα μας είπε. Έχουμε όμως την υποχρεώσει, επειδή αυτά δεν τα ακούμε για πρώτη φορά, πριν χαρούμε, να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο και αυτό θα κάνουμε.
Άλλωστε οι σχέσεις μας με τον Ανδρέα Τσαγκαμίλη είναι διαχρονικές και έτσι θα μείνουν όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου.

Γιατί είναι ανάγκη να τονίσουμε εδώ, ότι οι κριτές της Αττικής έχουμε  μάθει να τιμάμε την προσφορά των δασκάλων μας στο χώρο, χωρίς βέβαια να παραχωρούμε τα δικά μας δικαιώματα σε κανέναν.

Ραντεβού λοιπόν τον Σεπτέμβρη για τα Τσαγκαμίλια ......... και τα περί αυτών .......


ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ
 κ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΓΚΑΜΙΛΗ

Πέμπτη 06-6-2013
ώρα: 19.40

Το Δ.Σ του Συνδέσμου, με πολύ σεβασμό προς το πρόσωπο και την διαδρομή του, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον κ. Ανδρέα Τσαγκαμίλη, ως μια τελευταία προσπάθεια να προκαλέσει απαντήσεις που καιρό τώρα δεν δίνονται.

ΠΡΟΣ: κ. Ανδρέα Τσαγκαμίλη


Αγαπητέ Κύριε,

Με βαθιά λύπη και έντονο προβληματισμό σας στέλνουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να αποτυπώσουμε όλα όσα συζητάμε μαζί σας τα τελευταία χρόνια (δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα). Δεν είναι καθόλου εύκολο σε εμάς να παρατηρούμε έναν συνάδελφο του δικού σας διαμετρήματος με μεγάλη προσφορά στον χώρο της διαιτησίας και όχι μόνο.

Είναι όμως αναγκαίο και δυστυχώς επιβεβλημένο. 
Δεν συνηθίζουμε ούτε να απαιτούμε αλλά ούτε και να επαιτούμε.


Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε τον χώρο μας, να προστατέψουμε τις αρχές και τις αξίες μας και όλα όσα με πολύ κόπο κατακτήσαμε.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να σας πούμε ευθαρσώς το παράπονό μας, όχι απαραίτητα για να βρεθεί λύση, (μετά από χρόνια καταλάβαμε ότι μάλλον δεν υπάρχει) αλλά διότι είναι ανάγκη να καταλάβουμε, πως γίνεται ένας άνθρωπος από τον δικό μας χώρο, που λέει τα καλύτερα για μας (και σας το αναγνωρίζουμε) να απαξιώνει χρόνια τώρα τους επί σειρά ετών επίσημους συνεργάτες του αποκλείοντας τους από το τουρνουά που φέρει το όνομά του. Θα μπορούσαμε να καταλάβουμε αυτόν το αποκλεισμό εάν γινόταν για οικονομικούς λόγους, δυστυχώς όμως στην θέση των επισήμων κριτών χρησιμοποιούνται, υπάλληλοι, παράγοντες, φίλοι, και άλλοι….. οι οποίοι πληρώνονται ως επίσημοι κριτές.

Πρέπει να πούμε εδώ ότι, επιλεκτικά για 3-4 αγώνες στην διάρκεια όλου του τουρνουά ζητήσατε κριτές και από εμάς. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αλλάζει την ιστορία των «οίκοθεν κριτών»

Αγαπητέ κ. Τσαγκαμίλη,

Μας γνωρίζεται χρόνια, δεν θεωρούμε ότι ο χώρος μας με την συμπεριφορά του σας υποχρέωσε σε αυτήν την τακτική απαξίωσης που υιοθετείτε τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα μάλιστα, να σας θυμίσουμε ότι όταν δεν υπήρχαν στο περιβάλλον σας οι σημερινοί «κριτές σας» τα μέλη μας ήταν αυτά που κάλυπταν όλους τους αγώνες τα Σαββατοκύριακα, από το ξεκίνημα της δικής σας προσπάθειας στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεν αξιώνουμε τίποτα αν και θα έπρεπε. Διότι αν εσείς χρησιμοποιείτε αυτές τις λογικές τι να περιμένουμε από τους άλλους. 

Θέλουμε όμως να σας παρακαλέσουμε στο μέλλον να σεβαστείτε το χώρο μας (τον χώρο των επίσημων κριτών) δίνοντας του αυτό που του αναλογεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Γνωρίζετε καλά, ότι ο χώρος μας είναι πολύ ευάλωτος και δεν μπορεί κανείς να αυθαιρετεί. Πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες που αφορούν τον λόγο ύπαρξης και την λειτουργία του. 

Αλήθεια έχετε σκεφτεί τι θα γινόταν αν όλοι όσοι έκαναν ελεύθερα πρωταθλήματα ακολουθούσαν την δική σας λογική;

Με μαθηματική ακρίβεια ( ανάλογα με τις γνωριμίες που διέθετε ο κάθε ένας από αυτούς) θα ακύρωναν τους χώρους διαιτητών- κριτών. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν φιλοδοξείτε να γίνεται σημείο αναφοράς στην διεξαγωγή των ελευθέρων πρωταθλημάτων. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι δύσκολα σταματάς τη ροή του ποταμού όταν αυτό μπει στο αυλάκι.

Δεν έχουμε πρόθεση να ξεχάσουμε τις καλές στιγμές από την μεταξύ μας συνεργασία, ίσως πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο.

Πάντα με σεβασμό στην διαδρομή σας στο χώρο.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τετάρτη 05-6-2013
ώρα: 18.40

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Συνδέσμου συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 4-6-2013, για να κρίνει όλα όσα έγιναν στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Α1, μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, από την σημειωτή Δαλιάνη Παναϊτσα. 
Μετά δε από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:
- Να αποκλείσει την σημειωτή του αγώνα Δαλιάνη Παναϊτσα από τους πίνακες αξιολόγησης κριτών ΕΟΚ, Α1, και Διεθνών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014, για την ιδιαιτέρως πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της.
- Επίσης αποφάσισε, μετά από στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΣΚΑ, ότι η κριτής Κωφοπούλου Σταυρούλα θα συμμετάσχει στις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου για την ΕΟΚ2, διότι με το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου συμπλήρωσε το όριο των 400 αγώνων που είχε αποφασίσει για φέτος η Επιτροπή.
Η Κωφοπούλου Σταυρούλα θα συμμετάσχει στις εξετάσεις της 16 Ιουνίου 2013 με την δεύτερη ομάδα κριτών. 


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ 2013-2014

Σάββατο 18-5-2013
ώρα: 12.40

Το Δ.Σ του Συνδέσμου αποδεχόμενο την  εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης που συνεδρίασε την Τετάρτη 15-5-2013, αποφάσισε τα παρακάτω:
- Για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα γίνουν αξιολογήσεις μόνο στην κατηγορία κριτών ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (ΕΟΚ).
- Οι γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων θα διεξαχθούν την Κυριακή 16-6-2013
στα γραφεία του Συνδέσμου σε δύο ομάδες. η πρώτη από τις  09.00 - 10.30 και η δεύτερη από τις 11.00 - 12.30.
- Ανεβαίνουν χωρίς εξετάσεις σύμφωνα με τον κανονισμό από την κατηγορία ΕΟΚ2 στην Κατηγορία ΕΟΚ1 οι 
κριτές:

ΚΥΡΙΑΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΜΠΟΥΓΟΝΙΚΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

- Ο κριτής ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ  προερχόμενος από μεταγραφή  συμμετείχε στην κατηγορία ΕΟΚ2 χωρίς εξετάσεις, για την άνοδό του στην Κατηγορία ΕΟΚ1 θα συμμετάσχει στις φετινές εξετάσεις. 

- Την Κυριακή 16-6-2013 στα γραφεία του Συνδέσμου  στην πρώτη ομάδα που θα εξετασθεί από 09.00 - 10.30, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω κριτές:

ΑΜΑΝΤΖΕΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΑΓΑΤΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΔΟΥΡΔΟΥΜΑ ΖΩΗ
ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΪΔΩΝΗΣ ΕΡΜΟΛΑΟΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

- Στην δεύτερη ομάδα που θα εξετασθεί από τις 11.00 - 12.30, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω κριτές:

ΜΙΓΚΑΡΔΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ ΜΙΡΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΠΑΠΑΓΙΟΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΗΓΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΣΙΓΑΡΙΔΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΛΑΛΟΓΛΟΥ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τετάρτη 08-5-2013
ώρα: 18.50

Στις 26 Απριλίου 1973, ο συνάδελφος Θεόδωρος Παρλάλογλου ξεκινούσε την καριέρα του σαν κριτής στο γήπεδο του Σπύρου Λούη στο Μαρούσι. Σαράντα χρόνια μετά  την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο ο Θοδωρής, λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας στον οποίο ήταν ορισμένος, γιόρτασε με  φίλους και συναδέλφους αυτήν την επέτειο. 
Το Δ.Σ  του Συνδέσμου δεν ήταν δυνατόν να λείπει και  στην μικρή γιορτή που έγινε του προσέφερε εκτός από τις ευχές του και δύο εμφανίσεις  που έγραφαν  " 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΛΑ". Βέβαια υπήρξε και τούρτα για την οποία φρόντισαν οι φίλοι και συνάδελφοί του.

 

Θοδωρή  σε ευχαριστούμε, γι' αυτά τα σαράντα χρόνια αδιάλειπτης καθημερινής προσφοράς και εμείς σαν Σύνδεσμός και είμαστε σίγουροι και το Αθηναϊκό μπάσκετ που υπηρετείς.
Σου ευχόμαστε να είσαι πάντα καλά και παρέα να μεγαλώσουμε το αριθμό των χρόνων και της δικής σου προσφοράς και του Συνδέσμου στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση. 


ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 24 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ skka.gr

 
Κυριακή  24-3-2013
ώρα: 20.20

Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο site μας, μια καινούργια σελίδα. Μια σελίδα στην οποία θα μπορούμε να βλέπουμε μικρά video από φάσεις αγώνων,  που αφορούν τη εφαρμογή του κανονισμού των 24 δευτερολέπτων και όχι μόνο.
Σκοπός της σελίδας είναι να βοηθήσει όλους τους κριτές  στην καλύτερη κατανόηση των κανονισμών παιδιάς και την δημιουργική συζήτηση όταν τις ίδιες φάσεις τις συζητήσουμε κατά την διάρκεια των σεμιναρίων μας.

video No 1


video No 2video No 3


 

Η νέα σελίδα


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΕΣ

Παρασκευή 22-3-2013
ώρα: 20.20

Το Δ.Σ του Συνδέσμου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κριτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν με την ιδιότητα του σημειωτή συμπληρώνουν το φύλλο αγώνα καταγράφοντας τα δελτία των παικτών που τους έχουν δοθεί.
Συνιστά μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση των διαιτητών, να προβαίνουν και αυτοί στον έλεγχο των δελτίων και  ιδιαίτερα στην διαπίστωση ότι το δελτίο του παίχτη ανήκει στην ομάδα που θα λάβει μέρος στον αγώνα.
Σκοπός αυτής της οδηγίας είναι, η διαχρονική ανάγκη ως κριτές να βοηθάμε στην σωστή διεξαγωγή ενός αγώνα προλαβαίνοντας ατυχή γεγονότα και βέβαια η δική μας προστασία από ενέργειες που η αδυναμία ελέγχου των, θα μας οδηγούσε στο παράπτωμα της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων μας.


ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΣΚΑ

 Δευτέρα  10-12-2012
ώρα: 18.40

Στην προσπάθειά μας να υπάρχει όσο το δυνατό ίση κατανομή στους ορισμούς των αγώνων στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και πάντα σε συνεργασία με την τοπική Ένωση.
 Αποφασίστηκε ο αριθμός των αγώνων που θα συμμετέχει ο κάθε κριτής να μην υπερβαίνει τους 20 αγώνες τον μήνα.
Οι κριτές των Εθνικών κατηγοριών που δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων ΕΣΚΑ, για την συμμετοχή τους στις Εθνικές κατηγορίες σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Συνδέσμου μας, θα πρέπει να απευθύνονται έγκαιρα στον αρμόδιο υπάλληλο της ΕΣΚΑ κύριο Μιχάλη Ανδριόπουλο επισημαίνοντας το γεγονός.
Τέλος να σημειώσουμε ότι θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθεια που γίνεται για ισοκατανομή και διαφάνεια και σε αυτόν τον τομέα
.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 

Τετάρτη  05-12-2012
ώρα: 20.20

Η Επιτροπή αξιολόγησης στην συνεδρίασή της την Τρίτη 4-12-2012 αποφάσισε να θέσει τον συνάδελφο Μαλλιάκα Ευστράτιο εκτός Πινάκων Εθνικών Κατηγοριών μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΕΑ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Α1

Σάββατο  13-10-2012
ώρα: 10.50 


Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή από την πρώτη αγωνιστική της Α1, η νέα μειωμένη κατά 10% αμοιβή για την συμμετοχή των κριτών στους αγώνες.
Για την αμοιβή που θα ορισθεί για τους αγώνες των play -off και των τελικών του πρωταθλήματος θα ενημερωθείτε μόλις αυτή οριστικοποιηθεί.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ !!!!

Παρασκευή  12-10-2012
ώρα: 19.50 


Συνάδελφοι, οι ορισμοί αγώνων θα γίνονται από την Ε.Σ.Κ.Α σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο κάθε Δευτέρα και θα είναι για τις επόμενες 10 ημέρες.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε στείλει τις εξαιρέσεις σας στην ΕΣΚΑ εγκαίρως στο fax 2102932220 ή στο email info@eska.gr
Οι ορισμοί θα κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ www.eska.gr
Από την Τρίτη το πρωί θα μπορούμε να γνωρίζουμε τους ορισμούς μας και τηλεφωνώντας στη Ε.Σ.Κ.Α. στον αρμόδιο υπάλληλο κ.Μιχάλη Ανδριόπουλο στο τηλέφωνο 2102932042.     
    ^
αρχή
σελίδας